ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW GKW-02 :)

Mario78
Been thanked: 1 time

Po kilku dniach zauważyłem że wyzwalacze czasem same sie wyzwalają. Nie wiem czy to jest wina ze mam to w miejscu gdzie są duże różnice temperatur czy może coś innego np pająk albo jakiś owad spacerujący po panelu :) Testuje i obserwuje dalej.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Mario78 wrote: Thu Apr 17, 2025 5:10 pm Po kilku dniach zauważyłem że wyzwalacze czasem same sie wyzwalają. Nie wiem czy to jest wina ze mam to w miejscu gdzie są duże różnice temperatur czy może coś innego np pająk albo jakiś owad spacerujący po panelu :) Testuje i obserwuje dalej.
Ja mam Wyzwalacze Akcji ustawione na takie urządzenia że na bank bym widział jakieś dziwne zachowanie i u mnie tego nie zaobserwowałem 😉 według mnie działa wszystko dobrze.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
MMarcin

U mnie działa ok. Przydało by się tylko potwierdzenie wykonania wyzwalacza np. W spoczynku ledy podświetlające na 10% mocy a po przyciśnięciu na 100%. W chwili obecnej ledy oświetlają w nocy salon. Dobrym rozwiązaniem było by gdyby dostęp do złącza wago był bez rozkręcania obudowy. Po prostu wycięte okienko z tyłu obudowy umożliwiając podłączenie przewodów i tyle.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

MMarcin wrote: Sat Apr 19, 2025 8:45 am U mnie działa ok. Przydało by się tylko potwierdzenie wykonania wyzwalacza np. W spoczynku ledy podświetlające na 10% mocy a po przyciśnięciu na 100%. W chwili obecnej ledy oświetlają w nocy salon. Dobrym rozwiązaniem było by gdyby dostęp do złącza wago był bez rozkręcania obudowy. Po prostu wycięte okienko z tyłu obudowy umożliwiając podłączenie przewodów i tyle.
Rozumiem co masz na myśli pisząc o otworzę do wago. Niestety normy europejskie działają inaczej.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

jakość obudowy mega.
ale...
te wtyki lepiej jakby byly skrecane a nie ala wago, zeby bylo mozna stosować linke a nie drut.

drut to problem z układaniem, czy nawet zamknieciem obudowy.

i obudowa szkoda ze nie jest na jakis zatrzask, bo to że trzeba to rozkręcać to wymysł sza tana ;p. ja musiałem przedłużyć swoje przewody.

przy kolejnej edycji przydalby sie tez przekaznik suchy, aby mozna bylo podlaczyc inne napiecia (ja mam np. na 12v)

u mnie był też problem zsunięciem metalowego uchwytu, musiałem od srodka troche odgiąć.

podlaczenie do supli jak zawsze luzik.

reszta testow w krotce.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Gang

asystent google teraz steruje termostatem tez ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Gang wrote: Tue Apr 22, 2025 11:57 am jakość obudowy mega.
ale...
te wtyki lepiej jakby byly skrecane a nie ala wago, zeby bylo mozna stosować linke a nie drut.

i obudowa szkoda ze nie jest na jakis zatrzask, bo to że trzeba to rozkręcać to wymysł sza tana ;p. ja musiałem przedłużyć swoje przewody.

przy kolejnej edycji przydalby sie tez przekaznik suchy, aby mozna bylo podlaczyc inne napiecia (ja mam np. na 12v)

u mnie był też problem zsunięciem metalowego uchwytu, musiałem od srodka troche odgiąć.

reszta testow w krotce.
Ale te zaciski Wago są przystosowane zarówno do przewodów twardych jak i miękkich po prostu nie umiesz się nimi posługiwać ja mam tam wpięte 1,5mm² miekki przewód 😉 zajrzyj we wcześniejszych odpowiedziach ktoś dał link do instrukcji tych złączek 😜
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
Mario78
Been thanked: 1 time

Mmof wrote: Wed Apr 23, 2025 3:59 am
Gang wrote: Tue Apr 22, 2025 11:57 am jakość obudowy mega.
ale...

reszta testow w krotce.
Ale te zaciski Wago są przystosowane zarówno do przewodów twardych jak i miękkich po prostu nie umiesz się nimi posługiwać ja mam tam wpięte 1,5mm² miekki przewód 😉 zajrzyj we wcześniejszych odpowiedziach ktoś dał link do instrukcji tych złączek 😜
Dla mnie te zaciski są super. Tego bym nie zmieniał.
Obudowa jest tak wykonana aby była po zmontowaniu możliwie płaska i taka jest. Nic nie wystaje i ładnie dolega do ściany.
Gang

po ustawieniu przycisków swieca sie...
planujecie możliwość ich wyłączenia?
albo jak ktos wyżej pisał ściemnienia?

dla mnie optymalnie by bylo jednak wyłączyć, a niech mignie po dotknięciu
Gang

Gang wrote: Thu Apr 24, 2025 7:13 pm po ustawieniu przycisków swieca sie...
planujecie możliwość ich wyłączenia?
albo jak ktos wyżej pisał ściemnienia?

dla mnie optymalnie by bylo jednak wyłączyć, a niech mignie po dotknięciu
Sprawdzałem czy jest jakaś aktualizacja, nie ma ;)

Jakieś pracę trwają ? ;) coś konkretnego mamy testować ?

Return to “Nowości”