Sonof RF i wyłącznik ścienny rf

Drail

Witam, jak w temacie. Chciałbym dograć SONOFF'a z RF z nadajnikiem ściennym. Mianowicie, nie zamierzam rezygnować z guzika na ścianie, więc chciałbym mieć możliwość włączenia światła włącznikiem na ścianie jak i przez telefon. Teraz moje pytanie, jaki nadajnik rf wybrać tak by się dogadał z sonoffem?
siba

Wersja sonoffa z odbiornikiem RF z tego co mi wiadomo nie jest wspierana przez suplę jak na ten moment więc żaden nadajnik Ci z tym nie zadziała bo odbiornik w sonoffie w tym momencie jest nieaktywny. No chyba że masz tam oryginalny firmware producenta ale wtedy chyba nie trafiłbyś na to forum.
loloslol

Witam,
Mam pytanko, czy aktualnie jest może jakiś soft supla do sonoffa RF ? - chodzi oczywiście o taki obsługujący również moduł zdalnego sterowania 433mhz

pozdrawiam
Krzysiek
Lucas

siba wrote: Sun Feb 12, 2017 7:01 pm Wersja sonoffa z odbiornikiem RF z tego co mi wiadomo nie jest wspierana przez suplę jak na ten moment więc żaden nadajnik Ci z tym nie zadziała bo odbiornik w sonoffie w tym momencie jest nieaktywny. No chyba że masz tam oryginalny firmware producenta ale wtedy chyba nie trafiłbyś na to forum.
No właśnie, czy ktoś z posiadaczy RF może to potwierdzić na 100%? Bo skoro w Touchu z RF sterowanie pilotem działa nawet po wgraniu Supli, to może z zwykłym Sonoffie z RF też działa...
Drail

Jutro ściągam z sufitu jednego i chce do niego władować suple. Powiem czy działa.
jpierscieniak

Cześć
Wgrałem to podstawowe oprogramowanie.
Inicjacja modułu RF przeszła.
Można sterować z pilota, co mnie bardzo cieszy. Mam jeszcze 2 takie do przerobienia podłaczone do chińskiej sieci, a ta w ten weekend przez dłuższą chwilę była niedostępna.
Drail

Potwierdzam właśnie teraz to zrobiłem. Przy wgrywaniu supli trzeba zmostkować R21.
Lucas

Drail wrote: Thu Feb 22, 2018 9:01 pm Potwierdzam właśnie teraz to zrobiłem. Przy wgrywaniu supli trzeba zmostkować R21.
@Drail i @jpierscieniak dzięki za potwierdzenie informacji o działającym RF po wgraniu Supli :)
Jaspers

Witam wszystkich jestem tu nowy, i mam pytanie jaki soft supla do sterowania bramą przesuwną wjazdową do sonoff rf.
Wiem że polecacie inne płytki z ailexperss do sterowania bramą, ale mi zależy żebym miał również sterowanie pilotami.
Standardowy soft zrobi z niego zwykły włącznik :?

.
Drail wrote: Thu Feb 22, 2018 9:01 pm Potwierdzam właśnie teraz to zrobiłem. Przy wgrywaniu supli trzeba zmostkować R21.
o jaki rezystor R21 chodzi dokładnie?
poproszę o dokładniejsze informacje, trochę się obawiam czy nie uwalę tego sonoffa rf przy wgraniu softu (chodzi o brak sterowania pilotami)
Ścieżki potrafię zmodyfikować tak żeby nie było napięcia na przekaźniku tylko przekaźnik zwierał styki.
Dziękuję za każdą radę a jak już to gdzieś było na forum to przepraszam za zaśmiecanie ale nie znalazłem.
Tylko ten nie popełnia błędów kto nic nie robi.
andrzejano

Proszę potwierdzić -w Touchu z RF sterowanie pilotem działa nawet po wgraniu Supli, to może z zwykłym Sonoffie basic z RF też działa...chodzi mi o supla sonoff z oprogramowaniem zybi gate

Return to “Ogólna dyskusja”