Czołem, zakupiłem ROW-01 w nadziei na to, że wyjście jest bezpotencjałowe. Niestety schemat na module, a schemat w instrukcji jest inny (ten w instrukcji pokazuje zamykanie złącza 11 do L, natomiast na module nie ma nic takiego narysowanego.
Przemierzyłem multimetrem wyjścia i wychodzi na to, że instrukcja się myli, a moduł ma rację.
Ale czy ktoś może potwierdzić, że posiadany przeze mnie ROW-01 jest bezpotencjałowy?
Moduł ROW-01 błąd w instrukcji?
-
enclude
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeden i drugi schemat jest w 100% poprawny. Wobec czego potwierdzam, że zaciski 11 i 14 to styki zwierne przekaźnika, na których nie ma żadnego potencjału.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
enclude
robertklepacki94 wrote: Thu Apr 24, 2025 8:04 pm Umiejętność czytania schematów się kłania, chodź jest mega uproszczony.
Dotarło do mnie moje zmęczenie dopiero po napisaniu posta. Przyznaję się, że nie wiem czemu założyłem, że styk 11 lub 14 jest wewnętrznie zwarty do L. A na shcemacie z instrukcji to tylko "propozycja podania".Robert Błaszczak wrote: Thu Apr 24, 2025 8:00 pm Jeden i drugi schemat jest w 100% poprawny. Wobec czego potwierdzam, że zaciski 11 i 14 to styki zwierne przekaźnika, na których nie ma żadnego potencjału.
Supla