Integrace LIW-01 do HomeAssistant

BedaHa49

Dobrý den,

Podařila se mi integrace LIW-01 do HomeAssistant podle návodu „Integracja z Home Assistant (MQTT).pdf“.
Jsou ale k dispozici pouze dvě entity, ZAMEL LIW-01 Electricity meter (Total cost), ZAMEL LIW-01 Electricity meter (Value).
Lze v HA zobrazit také historii a sloupcový graf, který znám z aplikace SUPLA v iPhone? Momentálně se načítají data pouze od okažiku integrace MQTT. Do minulosti se nedostanu. Děkuji za odpověď.

Udało mi się zintegrować LIW-01 z HomeAssistant zgodnie z instrukcją „Integracja z Home Assistant (MQTT).pdf”.
Ale dostępne są tylko dwie jednostki, licznik energii elektrycznej ZAMEL LIW-01 (Całkowity koszt), licznik energii elektrycznej ZAMEL LIW-01 (Wartość). Czy możliwe jest wyświetlenie również historii i wykresu słupkowego w HA, które znam z aplikacji SUPLA na iPhone? W tej chwili dane są ładowane tylko od momentu integracji MQTT. Nie mam dostępu do przeszłości. Dziękuję za odpowiedź.

BedHa
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Ve výchozím nastavení se do HA odesílají náklady a hodnota. HA by měla sama shromažďovat historii přijatých dat.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
BedaHa49

Ano, ale asi až od okamžiku vytvoření integrace, tedy ode dneška. Předpokládal jsem, že data z minulosti budou získávána z cloudu supla.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

HA nenačítá historická data ze Suply.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Obecná diskuse”