Aktualizacja oprogramowania

Sterownik rolet
gadek80

Czy mogę dostać instrukcje krok po kroku jak zrobić aktualizację na SBW-02, bo nie wiem jak się restartuje podem moduł w normalnym trybie i co to są podpisy cyfrowe i loadery i jak się ma to zakończyć a nie chcę zrobić i zatrzymać urządzenie.
Z tego co rozumiem:
1. Mam przycisnąć przycisk config na 5 sekund abym mógł na laptopie połączyć się z Zamelem i wejść na niego przez 192.168.4.1
2. Tam włączyć funkcję Firmware Update" na "Yes

Dalej nie wiem co zrobić.

Dziękuję
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Kliknąć w SAVE (na stronie WWW modułu) i nacisnąć krótko (0,5 s) przycisk Config. SBW zacznie pobierać nowe oprogramowanie co będzie sygnalizowane szybkim i nieregularnym miganiem diody. Po aktualizacji moduł uruchomi się ponownie z Twoją konfiguracją. Cały proces trwa około 30 - 50 sekund.

Ps.
Piszesz w dziale SRW-01 o SBW-02 :(
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
kulert

Witam
Mam problem z aktualizacją oprogramowania w 2 z 5 posiadanych SRW-01. Na wszystkich wykonywałem identyczna procedurę ale 2 nie chcą się zaktualizować. Cały czas oprogramowanie 2.7.2. Pozostałe 3 szt. zaktualizowały się bez problemu. Co mogę zrobić?
Serwer svr16.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Chudy896

Witam
Może ktoś pomóc i podpowie czemu nie mam opcji aktualizacji sterownika?
Chce aktualizacje zrobić ponieważ dwa sterowniki nagle przestały działać, pobudzam je jedynie odłączając korki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kris.gie
Has thanked: 1 time

Chudy896 wrote: Mon Apr 28, 2025 5:11 pm Witam
Chce aktualizacje zrobić ponieważ dwa sterowniki nagle przestały działać, pobudzam je jedynie odłączając korki
Kliknij na NO przy Firmware update, zmień na YES, save & restart
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Chudy896 wrote: Mon Apr 28, 2025 5:11 pm Witam
Przestaw "Firmware update" na YES i daj Save&Restart. Urządzenie zrobi aktualizację, jeśli jest taka dla niego dostępna.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL SRW-01”