RNW-01 + ROW-02 problem z konfiguracją

Sterownik jednokanałowy
Marcin_K

Witam wszystkich,
to mój pierwszy post tutaj bo do tej pory nie miałem problemów z podstawową konfiguracją Supli. Mam kilka urządzeń i działają bezproblemowo.
Rozbudowałem sobie instalację o 2 nowe urządzenia i nie potrafię ich skonfigurować. Wygląda to tak:
W domu mam RNW-01 i do niego podłączone:
IN1 przycisk monostabilny
IN2 przycisk bistabilny
IN3 nic
IN4 nic
Przy bramie mam ROW-02 i do niego podpięte:
OUT1 zasilanie cewki przekaźnika, którego styk daje impuls do napędu bramy
OUT2 daje bezpośrednio zasilanie na 10W naświetlacz LED umieszczony na słupku od bramy
Wszystko jest w dobrym zasięgu Wi-Fi, wszystko dodane do cloud-a.
Chciałbym żeby to działało tak:
Każde naciśnięcie monostabilnego daje impuls na przekaźnik który aktywuje bramę.
Włączenie bistabilnego włącza naświetlacz a jego zwolnienie go wyłącza.
Powiedzcie czy da się to tak skonfigurować? Jeżeli tak to podpowiedzcie jak. Próbowałem coś poustawiać w wyzwalaczach dla RNW ale czuję że nie bardzo kumam jak one działają.
Jeżeli nie da się tego tak ustawić to doradźcie jakie urządzenia zastosować.
Z góry bardzo dziękuje za waszą pomoc.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Popierwsze zobacz na stronie konfiguracyjnej ustawione wejcia na mono czy na bistabilne.
W twoim przypadku ustawił bym na bistabilne na IN1 i IN2 (pomimo monostabilnego na IN1)
Wtedy w cloud pokażą ci się w wyzwalaczach akcji, akcje włącz i wyłącz.
I dla RNW IN1 na włącz ustaw załączenie przekaźnika od bramy a na wyłącz jego wyłączenie( po wciśnięciu i puszczeniu na włączniku monostabilnym otrzymasz funkcje czasowego załączenia przekaźnika bo ROW-02 nie posiada funkcji automatu schodowego)
Dla IN2 ustawiasz identycznie i powinno działać.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Marcin_K

Dziękuję za podpowiedź. Była w 100% trafna. Wejścia ustawione były na mono. Przestawiłem na bistabilne i ustawiłem resztę tak jak napisałeś i wszystko działa idealnie.
Jeszcze raz dziękuję ślicznie za pomoc.

Return to “ZAMEL ROW-01”