Witam,
Czy ma ktoś doświadczenia z silnikami z przeciążeniem
i użytkowaniem Supli?
Silniki Aluprofa DM35BD
Czy nie będzie nam to wszystko wariować?
pozdrawiam
Silniki do rolet z przeciążeniem a Supla
-
Normalnie będzie działał z naszymi sterownikami.gorat wrote: Fri May 09, 2025 7:13 am Witam,
i użytkowaniem Supli?
Silniki Aluprofa DM35BD
pozdrawiam
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Ja posiadam u siebie również silniki z wyłącznikiem przeciążeniowym już nie pamiętam firmy i działa już ładnych parę lat z srw-01 i msrw-01gorat wrote: Fri May 09, 2025 7:13 am Witam,
i użytkowaniem Supli?
Silniki Aluprofa DM35BD
pozdrawiam

-
Rozważ moduł mSRW, bo dodatkowo sprawdza prąd silnika. Napędy z elektronicznymi krańcówkami i kontrolą przeciążenia mają z reguły zwłokę czasową przy rozruchu, a to wpływa na "rozjeżdżanie się napędu" w stosunku do pozycji w "Supli". Obecnie nie jest to już tak uciążliwe, bo zostały wprowadzone odpowiednie zmiany, ale mSRW radzi sobie z tym idealnie. Niestety, jest droższy.
-
PotwierdzamRomanG wrote: Fri May 09, 2025 9:50 pm Rozważ moduł mSRW, bo dodatkowo sprawdza prąd silnika. Napędy z elektronicznymi krańcówkami i kontrolą przeciążenia mają z reguły zwłokę czasową przy rozruchu, a to wpływa na "rozjeżdżanie się napędu" w stosunku do pozycji w "Supli". Obecnie nie jest to już tak uciążliwe, bo zostały wprowadzone odpowiednie zmiany, ale mSRW radzi sobie z tym idealnie. Niestety, jest droższy.

Ja co prawda mam SRW-02m i rolety z kontrolą przeciążenia, ale to działa tak samo jak SRW-01.
Jak otwiera się małymi kroczkami (np. co 1%) to można kompletnie rozsynchronizować stan rolety z rzeczywistością.
W praktyce mam rana harmonogram, który wszystko otwiera, a wieczorem zamyka, więc mi to wcale nie przeszkadza

Jak mSRW-01 testowałem, to problemu z rozjazdem przy tych małych 1% krokach, praktycznie nie było.
-
W takim razie pytanie dla bardziej wtajemniczonych:klew wrote: Fri May 09, 2025 10:21 pmRomanG wrote: Fri May 09, 2025 9:50 pm Rozważ moduł mSRW, bo dodatkowo sprawdza prąd silnika. Napędy z elektronicznymi krańcówkami i kontrolą przeciążenia mają z reguły zwłokę czasową przy rozruchu, a to wpływa na "rozjeżdżanie się napędu" w stosunku do pozycji w "Supli". Obecnie nie jest to już tak uciążliwe, bo zostały wprowadzone odpowiednie zmiany, ale mSRW radzi sobie z tym idealnie. Niestety, jest droższy.
Potwierdzam.
Ja co prawda mam SRW-02m i rolety z kontrolą przeciążenia, ale to działa tak samo jak SRW-01.
Jak otwiera się małymi kroczkami (np. co 1%) to można kompletnie rozsynchronizować stan rolety z rzeczywistością.
W praktyce mam rana harmonogram, który wszystko otwiera, a wieczorem zamyka, więc mi to wcale nie przeszkadza
Jak mSRW-01 testowałem, to problemu z rozjazdem przy tych małych 1% krokach, praktycznie nie było.
Czy moduł SRW-02m (ten na szynę DIN) do żaluJi będzie miał taką samą funkcjonalność co mSRW-01 ?
Głównie czy ma rozpoznawanie poboru prądu.
Bo jeśli tak to wolałbym dać do skrzynek elektrycznych na szynę niż montować w puszkach.
Z góry dzięki
-
Ani SRW-02m, ani SRW-01 nie ma detekcji poboru prądu. Tylko mSRW-01 z obecnych urządzeń Zamela to wspiera
-
Czy jest jakaś nakładka lub adapter który umożliwi montaż modułu dopuszkowego w rozdzielnicy na szynie DIN?klew wrote: Wed May 14, 2025 4:33 pm Ani SRW-02m, ani SRW-01 nie ma detekcji poboru prądu. Tylko mSRW-01 z obecnych urządzeń Zamela to wspiera
-
Były gdzieś na forum uchwyty na szynę (do druku 3d, ale także były oferty wydruku takich uchwytów). Nawet chłopaki z Zamela kiedyś jakiś projekt takiego uchwytu udostępnili.jezu8@o2.pl wrote: Wed May 14, 2025 8:57 pmCzy jest jakaś nakładka lub adapter który umożliwi montaż modułu dopuszkowego w rozdzielnicy na szynie DIN?klew wrote: Wed May 14, 2025 4:33 pm Ani SRW-02m, ani SRW-01 nie ma detekcji poboru prądu. Tylko mSRW-01 z obecnych urządzeń Zamela to wspiera
Trzeba forum przeszukać.