Stan wymaga dość sporych zmian, więc aktualnie nie jest zaplanowany. Podświetlania nie można zrobić. To co się wyświetla na ekranie samochodu jest bardzo ograniczone i nie ma możliwości dodać podświetlania, dlatego ta zmiana tekstu na "wykonywanie" została dodana. Powiadomienia powinno dać się dodać dość prosto, więc może o tym pomyślimyvulture30 wrote: Tue Apr 29, 2025 7:02 am Przede wszystkim to co było już wspominane czyli sygnalizacja stanu bramy. Czytałem, że to grubsza sprawa ale nie wiem czy temat jest zawieszony z tego powodu czy jednak się tam gdzieś toczy.
Fajnie jakby ikony się podświetlały gdy wciśnięte, bo czasami nie jestem pewny czy dotyk załap i czekam czy "kanał" się zmieni w "wykonywanie".
Obsługa powiadomień.
[A] Wersja 25.04.02 AA
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
-
vulture30
Tzn byłaby opcja ze wysuwałby się pasek z powiadomieniem?
To może by sie dało dodać przycisk akcji "Sprawdź stan bramy" i wtedy by wyskoczyło odpowiednie powiadomienie.
To może by sie dało dodać przycisk akcji "Sprawdź stan bramy" i wtedy by wyskoczyło odpowiednie powiadomienie.
A to już zależy od napędu bramy. To co podałem nie wyklucza podpięcia pod bamę. Tylko może się okazać, że trzeba będzie zastosować jakiś układ pośredniczący (np ESP) aby wrzucił odpowiedni stan na piny zamiast fotokomórki. To nawet może działać równolegle, jakby dobrze przemyśleć podłączenie. Ja mam przy bramie garażowej spięte z czujnikiem ruchu ale nie polecam, bo musiałem ograniczyć zasięg widoczności ze względu na zbyt dużą czułość (zasięg) ale Ty chcesz zdaje się odwrotnie, więc może zadziała...Lector wrote: Tue Apr 29, 2025 7:18 amChodziło mi bardziej o coś, co można podłączyć pod napęd.Zibi_007 wrote: Mon Apr 28, 2025 8:52 pm Z prostych i tanich - czujnik odległości (jakiś HC - działa z Suplą) - kilka, kilkanaście złotych.
Trochę bardziej zaawansowane - czujniki obecności.
Widziałem kiedyś zrobiony na Arduino (w takim właśnie automacie pilnującym zamykania) z wykorzystaniem czegoś takiego https://botland.com.pl/czujniki-time-of ... 49058.html - duży zasięg, podobno niezawodny.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Też muszę wymienić auto, bo moje tego nie wspieracinas wrote: Mon May 12, 2025 9:33 am Auto zmienione i AA działa super nie ma problemu z pilotem do bramy
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
@pzygmunt, zakupisz, abym miał na czym testować AA ?Robert Błaszczak wrote: Mon May 12, 2025 12:00 pmW tym aucie działa doskonaleklew wrote: Mon May 12, 2025 10:31 am Proponuję, aby wszyscy wpisywali tutaj polecane i sprawdzone modele!![]()
![]()
![]()
![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu