https://www.fibaro.com/pl/products/co-sensor/
znalazłem coś takiego czy jest szansa że supla będzie wspierać taką funkcjonalność koncepcja super i zastanawiam się czy nie zakupić przynajmniej 2 sztuki do domu. Jeżeli do następnej zimy coś takiego będzie działać na supli to poczekam jeżeli nie to kupuje teraz te fibaro troche kicha bo będę potrzebował 2 aplikacji
Czy jest szansa na czujnik CO
-
slawek
Nie zapomnij dokupić centralki fibaro do kompletu, bo raczej inaczej nie zadziała... to nie supla ... 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
grzegorzmcewp
Na stronie jest napisane
Dostępny także dla Apple HomeKit
Stworzyliśmy specjalną serię FIBARO CO Sensorów współpracujących z Apple HomeKit. Urządzenia posiadają wszystkie funkcje standardowych czujników przeznaczonych do pracy w Systemie FIBARO. Dowiedz się więcej.
czyli mam rozumieć że jak mam iphone to nie potrzebuje całego systemu fibaro
Stworzyliśmy specjalną serię FIBARO CO Sensorów współpracujących z Apple HomeKit. Urządzenia posiadają wszystkie funkcje standardowych czujników przeznaczonych do pracy w Systemie FIBARO. Dowiedz się więcej.
-
w@hu
Na stronie fibaro jest też info: Czy akcesoria HomeKit wymagają oddzielnej centrali lub kontrolera?grzegorzmcewp wrote: Tue Mar 06, 2018 8:07 am Na stronie jest napisane
Nie, Twoje urządzenia z iOS (iOS 9.3 lub nowszy) pełnią rolę kontrolera. Jednak aby uzyskać dostęp zdalny, potrzebujesz Apple TV lub podłączonego na stałe do źródła zasilania iPada (iOS 10 lub nowszy). Dzięki nim możesz łączyć się ze swoim systemem z dowolnego miejsca na świecie za pośrednictwem iCloud
Czyli można bez tej drogiej centralki ale z iOS'em w odpowiedniej wersji. Na stronie można też znaleźć informacje że mimo wszystko zaleca się jednak centralkę fibaro bo w innym przypadku wszelka konfiguracja będzie mocno ograniczona. Swoją drogą miałem okazję się zapoznać z rozwiązaniami fibaro -fajne zabawki z super nowoczesnym wyglądem, niestety cena nie jest na polski rynek.
-
slawek
Był jak najbardziej... pan Sołowow działa przecież w Polsce
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
flowerek
A wracajac do tamatu 
Gdyby zastosowac czujnik z przekażnikiem np taki http://www.e-alarmy.pl/4731p-dk-22.p--- ... ikiem.html
to czy możnaby przygotowac jakos soft na np. Sonoffa zeby poprzez powiadmienia ze skryptow @fracz alarmowal nas na smartfona ?
Sam o tym myslalem juz kiedys...
Analogicznie jakas czujka ruchu...
I mamy wowczas inteligentny dom i podstawowy system alarmowy na supli
Gdyby zastosowac czujnik z przekażnikiem np taki http://www.e-alarmy.pl/4731p-dk-22.p--- ... ikiem.html
to czy możnaby przygotowac jakos soft na np. Sonoffa zeby poprzez powiadmienia ze skryptow @fracz alarmowal nas na smartfona ?
Sam o tym myslalem juz kiedys...
Analogicznie jakas czujka ruchu...
I mamy wowczas inteligentny dom i podstawowy system alarmowy na supli
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)