Aplikacja i strona nie widzi sterownika rolet SRW01
-
dajeszczak
Sieć 5GHz mam pod inną nazwą więc to odpada, ruter już resetowałem i było to samo…
-
Vern00n
Dziwny zbieg okoliczności, u mnie podobnie to wygląda i również sterownik przestał być widoczny w apk (od wczoraj) + roleta nie reaguje na klawisze. Popołudniu sprawdzę dokładnie jak wygląda sytuacja u mnie.
-
Vern00n
Hehe, nie było to zbyt precyzyjne z mojej strony. Niewidoczny kanał = offline. Próbowałem wyprowadzić go w config ale nie reaguje. Może padł.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź jak się zachowuje dioda na obudowie.Vern00n wrote: Fri May 16, 2025 6:26 am Hehe, nie było to zbyt precyzyjne z mojej strony. Niewidoczny kanał = offline. Próbowałem wyprowadzić go w config ale nie reaguje. Może padł.
W jaki sposób próbowałeś włączyć tryb config? Czy działa sterowanie przyciskami?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Vern00n
Wcisnąłem i przytrzymałem czerwony guzik na sterowniku. Dioda nie miga. Klawisze nie działają.
Aktualizacja: sterownik ożył samoistnie. Nic nie zrobiłem. Za to offline jest inny sterownik rolet. Zastanawiam się, ponieważ mam już ponad 20 różnych urządzeń podłączonych na 2.4 GHz do D-Link DIR-825. Czyżby kończyło się miejsce?
Aktualizacja: sterownik ożył samoistnie. Nic nie zrobiłem. Za to offline jest inny sterownik rolet. Zastanawiam się, ponieważ mam już ponad 20 różnych urządzeń podłączonych na 2.4 GHz do D-Link DIR-825. Czyżby kończyło się miejsce?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli dioda nie działała, to on nawet z siecią nie próbował się łączyć.Vern00n wrote: Fri May 16, 2025 8:45 am Wcisnąłem i przytrzymałem czerwony guzik na sterowniku. Dioda nie miga. Klawisze nie działają.
Jaki masz soft na tym SRW? Była kiedyś partia SRW, która potrafiła się zawieszać przy starcie (np. po utracie zasilania). Było to poprawione w wersji 2.8.58 (i nowszych).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
dajeszczak
Dobra rozkminilem i ja jest ewidentnie problem z siecią domową WiFi bo gdy udostępniłem neta z telefonu jako hotspot sterownik połączył się i działa. Zastanawiam się tylko dlaczego inne sterowniki działają w sieci domowej a ten nie chce się z nią połączyć? Reset rutera sieci nie pomaga jakieś sugestie może macie?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Standardowe pytanie ostatnio:
ile masz w sumie urządzeń w sieci? Bo już nie raz było że router nie dawał rady od ilości i któreś się nie łączyło a po restarcie inne
ile masz w sumie urządzeń w sieci? Bo już nie raz było że router nie dawał rady od ilości i któreś się nie łączyło a po restarcie inne