Cześć!Alpines wrote: Sat May 17, 2025 6:37 pm Auraton – dobre rozwiązanie, ale zbyt optymistyczne podejście do detali
Po zakupie urządzenia Auraton Box i próbie jego konfiguracji, okazało się, że sprzęt… nie działa. Początkowo byłem gotów zwrócić cały zestaw, jednak szybko wyszło na jaw, że przyczyna problemu była dość prozaiczna – niesprawna końcówka zasilacza (przejściówka do ładowarki).
Jak się okazuje, Auraton jest świadomy tego problemu, jednak – co zaskakujące – niewiele z tym robi. Sprzedaje urządzenie w zestawie z wadliwym zasilaniem, co nie powinno mieć miejsca w przypadku marki aspirującej do segmentu smart home.
Sprzedawca z Allegro odesłał mnie do producenta. Ostatecznie wymieniłem ładowarkę na własną rękę, Auraton poczuwał się do wymiany wadliwej części otrzymali dane do wysyłki ale na tym koniec - nic nie dotarło ani nowa przejściówka ani nowy zasilacz.
Samo urządzenie – po ominięciu przeszkód – działa bardzo dobrze. System jest stabilny, szybki i spełnia swoje funkcje. Niestety, zabrakło czytelnej instrukcji integracji z Suplą, co dla mniej zaawansowanych użytkowników może być kolejnym źródłem frustracji.
Podsumowując – dobry system z dużym potencjałem, ale słabe podejście do jakości zestawu i obsługi problemów znanych producentowi. Warto, by firma potraktowała poważnie temat akcesoriów i wsparcia klienta – bo obecnie nieco psują one ogólne, pozytywne wrażenie.
Dzięki za opinię – super, że sam system się u Ciebie sprawdza i spełnia swoje zadanie. To dla nas najważniejsze.
Jeśli chodzi o temat zasilacza – bardzo nam przykro, że tak to wyglądało z Twojej perspektywy. Faktycznie, w początkowej partii występowały problemy z zasilaczami, ale problem został już przez nas rozwiązany - przynajmniej tak nam się do tej pory wydawało. Naprawdę reagujemy na każde zgłoszenie i chętnie byśmy to załatwili, tylko nie mamy u siebie żadnych danych do wysyłki pasujących do tej sytuacji - sam tego pilnuję. Coś musiało się zagubić po drodze..? Bardzo proszę daj nam znać na [email protected] lub [email protected], to prześlemy Ci oczywiście nowy zasilacz.
Zgadzamy się w 100%, że instrukcja krok po kroku to konieczność – i jak już wspomniałem we wcześniejszym poście pracujemy nad zupełnie nową wersją strony manuals.auraton.pl oraz nad filmami instruktażowymi, które krok po kroku pokażą integrację każdego z naszych urządzeń. Będzie łatwiej, przejrzyściej i mamy nadzieję – bardziej user-friendly.
Jeszcze raz dzięki za konstruktywną krytykę i wyrozumiałość.
Czasem coś nie pyknie, ale staramy się wyciągać wnioski i być lepsi z tygodnia na tydzień.
Pozdrawiam
Zespół Auraton
W.R.