Sam się włącza Sonoff 4Ch Pro
-
dydyrydy
Cześć. Podłączyłem go jako sterownik nawadniania i codziennie jakoś losowo wszystkie kanały same się włączają. Wgrane ostatnie GUI Generic jak zawsze. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje 

-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Prawdopodobnie masz szum radiowy: np. sasiedzi mają mocne piloty od bramy lub coś podobnego. Odbiornik jest bardzo czuły i się uruchamia. Możesz spróbować zaprogramować kanały na swojego pilota - czasami pomaga. Ostatecznie przetnij ścieżki lub usuń moduł radiowy.dydyrydy wrote: Sun May 25, 2025 6:27 am Cześć. Podłączyłem go jako sterownik nawadniania i codziennie jakoś losowo wszystkie kanały same się włączają. Wgrane ostatnie GUI Generic jak zawsze. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje![]()
YoMan
-
dydyrydy
Tu akurat podejrzana sprawa, bo nie za bardzo w pobliżu jest jakaś brama na pilota. I w dodafku schowane za domami. Piloty mi znane w życiu nie miałyby aż takiego zasięgu
. Niemniej jednak oki, poszukam gdzieś schematu gdzie jest ten moduł radiowy. Dziwne też, bo to już cbyba piąta instalacja nawadniania, którą robiłem zawsze na 4ch Pro i tylko tu mam ten problem.
-
PuteR
U mnie sonoffa 4ch również użytego do nawadniania o dziwo wzbudzał nawet pilot od samochodu. Nie mam pojęcia czemu tak się działo, dopiero przeprogramowanie przycisków w sonoff pomogło. Gdzieś jest chyba nawet procedura całkowitego usunięcia kodu tak że nie powinien działać z żadnym pilotem
-
dydyrydy
Faktycznie, przetestowane, że mój klucz od samochodu odpala podlewanie 
Czyli jutro się biorę za usuwanie anteny RF.
Czyli jutro się biorę za usuwanie anteny RF.
-
dydyrydy
Czy to oznacza, że mam się pozbyć tej sprężynki?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dydyrydy
Faktycznie zasięg się zmniejszył, ale jak blisko podejdę to jeszcze odpala z kluczyka. A który to cały układ wylutować?