HPD - Zaproszenie do testów ALERT RC1

Sekai

Witam mnie też dopiero się udało że tak powiem dorwać do tego urządzenia na początek super wszystko podłączenie uruchomienie super ale ... No właśnie ale .
Problem tkwi w tym że nie widzę czujników czyli sparowanie robię reset według instrukcji i nie pomaga a nawet jest mała różnica mianowicie diody żółta z czerwoną migają na zmianę zamiast jak w instrukcji razem z odstępem 2 sekundowym co to może być ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Sekai wrote: Mon May 26, 2025 12:41 pm Witam mnie też dopiero się udało że tak powiem dorwać do tego urządzenia na początek super wszystko podłączenie uruchomienie super ale ... No właśnie ale .
Problem tkwi w tym że nie widzę czujników czyli sparowanie robię reset według instrukcji i nie pomaga a nawet jest mała różnica mianowicie diody żółta z czerwoną migają na zmianę zamiast jak w instrukcji razem z odstępem 2 sekundowym co to może być ?
Urządzenie powinno do Ciebie dotrzeć ze sparowanym czujnikiem.
Na liście kanałów w Cloud powinieneś widzieć 2 kanały "zbiornika", 2 kanału włącznika on/off (o ile masz taki wariant tego urządzenia) oraz poniżej powinny być widoczne 2 kanały binarne "czujnik poziomu zbiornika".

Naprzemienne miganie żółtej i czerwonej diody oznacza tryb parowania po stronie "odbiornika" (ten z diodami itp).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Sekai

klew wrote: Mon May 26, 2025 12:50 pm
Sekai wrote: Mon May 26, 2025 12:41 pm Witam mnie też dopiero się udało że tak powiem dorwać do tego urządzenia na początek super wszystko podłączenie uruchomienie super ale ... No właśnie ale .
Urządzenie powinno do Ciebie dotrzeć ze sparowanym czujnikiem.
Na liście kanałów w Cloud powinieneś widzieć 2 kanały "zbiornika", 2 kanału włącznika on/off (o ile masz taki wariant tego urządzenia) oraz poniżej powinny być widoczne 2 kanały binarne "czujnik poziomu zbiornika".

Naprzemienne miganie żółtej i czerwonej diody oznacza tryb parowania po stronie "odbiornika" (ten z diodami itp).
Tak posiadam wersję z dwoma dodatkowymi kanałami lecz czujniki nie są nigdzie widoczne ani w aplikacji ani w claud gdy włączam parowanie to migają przez 60 sec potem gasną i żadnej więcej reakcji
Sekai

Nawet nie ma opcji wyboru czujnika
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
HPD

Po całkowitym resecie ( również opisane w instrukcji) należy wyjąć i włożyć baterię z nadajnika wtedy urządzenia sparują się. To miganie oznacza, że urządzenie jest w trybie parowania.
Sekai

HPD wrote: Mon May 26, 2025 1:08 pm
Po całkowitym resecie ( również opisane w instrukcji) należy wyjąć i włożyć baterię z nadajnika wtedy urządzenia sparują się. To miganie oznacza, że urządzenie jest w trybie parowania.
Tak robiłem jak w instrukcji
HPD

Sekai wrote: Mon May 26, 2025 1:10 pm
HPD wrote: Mon May 26, 2025 1:08 pm
Tak robiłem jak w instrukcji
Jeśli po resecie fabrycznym udało się ponownie sparować ze sobą urządzenia to sondy powinny być widoczne w aplikacji.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego to może łatwiej uda się rozwiązać przyczynę problemu.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@klew bo zapewne ty jesteś dopowiedzizalny za soft do HPD, rozmawiałem w tamtym tygodniu z panem z HPD w sprawie tych sond które stają się ofline raz na jakiś czas.

Rzesetowałem urzadzenie całkowiecie, na nowo sparowałem nadajnik i odbiornik ale nie logowałem urzadzenia do cloud. I tu urządzenie przez 4 dni nie zgubiło sygnału ani razu, w niedzielę wprowadzieł dane i dodałem urządzenie do cloud i już po jakimś czasie błąd i alarm dzwiękowy.
Diody zachowują się naspępująco
-zielona świeci światłem ciągłym
-niebieska świeci światłem ciągłm
-pomarańczowa miga równo z czerwoną
-czerwona miga równo z pomarańczową.

Pan z HPD mówił że może być to błąd od strony supli i żeby obserwować jak zachowują się diody wieć zgłaszam.
Poniżej na zdjęciach powiadomienia z godzinami jak to mniej wiecej się zachowuje, nadajnik leży 2m od obiornika.
IMG_4752.jpeg
IMG_4753.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Tue May 27, 2025 5:30 am @klew bo zapewne ty jesteś dopowiedzizalny za soft do HPD, rozmawiałem w tamtym tygodniu z panem z HPD w sprawie tych sond które stają się ofline raz na jakiś czas.

Rzesetowałem urzadzenie całkowiecie, na nowo sparowałem nadajnik i odbiornik ale nie logowałem urzadzenia do cloud. I tu urządzenie przez 4 dni nie zgubiło sygnału ani razu, w niedzielę wprowadzieł dane i dodałem urządzenie do cloud i już po jakimś czasie błąd i alarm dzwiękowy.
Diody zachowują się naspępująco
-zielona świeci światłem ciągłym
-niebieska świeci światłem ciągłm
-pomarańczowa miga równo z czerwoną
-czerwona miga równo z pomarańczową.

Pan z HPD mówił że może być to błąd od strony supli i żeby obserwować jak zachowują się diody wieć zgłaszam.
Poniżej na zdjęciach powiadomienia z godzinami jak to mniej wiecej się zachowuje, nadajnik leży 2m od obiornika.
IMG_4752.jpegIMG_4753.jpeg
Niestety nie wiem czym to może być spowodowane. Odbieranie komunikatów z nadajnika odbywa się identycznie z Wi-Fi i bez Wi-Fi.
Ja bym spróbował 2-3 razy powtórzyć te testy, aby się upewnić że bez Wifi działa ok, a z Wi-Fi nie.
Wtedy jedyne co mi do głowy przychodzi to jakieś zakłócanie między dwoma radiami. Możesz też spróbować z innym wifi go połączyć. Albo oddalić lub zbliżyć do routera itp.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Z innym miejscem, innym wifi już próbowałem bo przewoziłem zestaw z mieszkania do domu.
Zmieniałem też zasilacz, kabel itd.
Spróbuje jeszcze raz rozparować urządzenia i przetestować, mam je pod kamerą w garażu więc będę obserwował, obecnie takie "gubienie" nadajnika występuje około 2 razy na dobę.
Może wymienię jeszcze baterie w nadajniku pomimo że pokazuję 80%.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “Nowości”