Nie było możliwości by przycisk był wciśnięty?Gang wrote: Fri Apr 05, 2024 4:05 am Jeszcze lepiej![]()
Już rozkręciłem gniazdko...
a to jest pod tv x6 i pod szafką, więc leżąc na plecach, do góry nogami i wyciągnięte ręce![]()
![]()
Patrzę a mROWik miga diodą... I faktycznie rozglaszał wifi, połączyłem się, 192... I był czysty jak łza, nie pamiętał nic, nawet nazwy wifi, czy serwera supli, był na domyślnych ustawieniach (5A).
No i nie wiem czy to ważne... Przekaźniki po powrocie zasilania były na off, mimo że wcześniej włączone.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Gang
był tam zamontowany od kilku miesięcy.
kilka razy mrugało prądem i było ok.
nawet tego samego dnia nie mieliśmy prądu 10 minut i wstało.
Dopiero jak prądu nie było jakieś 4h to tak wyszło.
Będę miał na oku, na ulicy robią kanalizację i prąd udało się im już wyłączyć przez ostatnie tygodnie z 20 razy, z 10 razy spawali światłowód, woda w 3 miejscach z wodociągu rozmyła asfalt, a raz nawet gazociąg uszkodzili, Dobrze, że ulica ma tylko 450 metrów
kilka razy mrugało prądem i było ok.
nawet tego samego dnia nie mieliśmy prądu 10 minut i wstało.
Dopiero jak prądu nie było jakieś 4h to tak wyszło.
Będę miał na oku, na ulicy robią kanalizację i prąd udało się im już wyłączyć przez ostatnie tygodnie z 20 razy, z 10 razy spawali światłowód, woda w 3 miejscach z wodociągu rozmyła asfalt, a raz nawet gazociąg uszkodzili, Dobrze, że ulica ma tylko 450 metrów
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
wary
Zanim napisałem to co poniżej, poświęciłem sporo czasu na przeszukanie forum. Może mam zaćmienie, ale chciałbym znaleźć rozwiązanie problemu.
Testowo zakupiłem mROW-02 sztuk 1, obecny soft na nim to 2.8.53.Czy można ten moduł zainstalować w gniazdku/gniazdkach ustawionych szeregowo? Na razie próbowałem nawet na jednym, ale nic z tego. W bazowej konfiguracji wybrałem funkcję "Włącznik zasilania" zamiast światła lub automatu schodowego. Po podpięciu L i N z trójżyłowego kabla zasilającego pojawia się zasilanie na module. Konfiguracja z siecią domową przebiegła ok. ON/OFF na obu liniach działa. Zaczynam podpinać gniazdo1 (pierwsze w szeregu) do L1 i N1. Póki jest off moduł czuwa. Po przełączeniu z off na on, kilka razy przełącza on/off i ostatecznie rozłącza się przechodząc w tryb "zawieszenia". Przycisk konfiguracyjny przywraca stan bazowy, a moduł wchodzi na pozycję off. Sprawdziłem oba kanały i 1 i 2 wykazuje ten sam objaw. Czy zmiana z trybu światło/automat schodowy na "włącznik zasilania" wymaga zmian w trybie konfiguracyjnym? Z tego co widzę jest mono/bistabilny/czujnik. Co wrzucić w poszczególne pola? IN1 / IN2 ? Staircase button type itd.
Testowo zakupiłem mROW-02 sztuk 1, obecny soft na nim to 2.8.53.Czy można ten moduł zainstalować w gniazdku/gniazdkach ustawionych szeregowo? Na razie próbowałem nawet na jednym, ale nic z tego. W bazowej konfiguracji wybrałem funkcję "Włącznik zasilania" zamiast światła lub automatu schodowego. Po podpięciu L i N z trójżyłowego kabla zasilającego pojawia się zasilanie na module. Konfiguracja z siecią domową przebiegła ok. ON/OFF na obu liniach działa. Zaczynam podpinać gniazdo1 (pierwsze w szeregu) do L1 i N1. Póki jest off moduł czuwa. Po przełączeniu z off na on, kilka razy przełącza on/off i ostatecznie rozłącza się przechodząc w tryb "zawieszenia". Przycisk konfiguracyjny przywraca stan bazowy, a moduł wchodzi na pozycję off. Sprawdziłem oba kanały i 1 i 2 wykazuje ten sam objaw. Czy zmiana z trybu światło/automat schodowy na "włącznik zasilania" wymaga zmian w trybie konfiguracyjnym? Z tego co widzę jest mono/bistabilny/czujnik. Co wrzucić w poszczególne pola? IN1 / IN2 ? Staircase button type itd.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Czy masz coś podłączone do tego gniazdka?wary wrote: Sun May 25, 2025 8:19 pm Zanim napisałem to co poniżej, poświęciłem sporo czasu na przeszukanie forum. Może mam zaćmienie, ale chciałbym znaleźć rozwiązanie problemu.
Może nagraj filmik pokazujący zachowanie mRow, tak aby było widać jego diodę.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wary
ad. 1 - Nic nie mam podłączone, podpinam tylko kable line do IN1 i neutral Out 1klew wrote: Sun May 25, 2025 8:33 pm Czy masz coś podłączone do tego gniazdka?
Może nagraj filmik pokazujący zachowanie mRow, tak aby było widać jego diodę.
ad. 2 - Ok. Tak zrobię. Nagram całą procedurę.
-
wary
klew wrote: Sun May 25, 2025 8:33 pm Może nagraj filmik pokazujący zachowanie mRow, tak aby było widać jego diodę.
Film pod linkiem. 13MB, nie chciał się wgrać jako załącznik posta (limit?)
Na filmie:
Moduł sparowany i wstępnie skonfigurowany (sieć wifi oraz rodzaj wykorzystania).
Podpinam kable N i L do Out i In oraz do gniazda.
Moduł cały czas pracuje poprawnie tj. on/off działa
W kolejnym kroku wpinam do gniazda zasilacz małego wifi pointa.
Póki kanał 1 jest off nic się nie dzieje
Przełączenie na on wywołuję efekt kilkakrotnego przełączania w module (słychać klikanie)
Następnie resetują się liczniki a moduł przechodzi w stan zawieszenia?
Na filmie to jest migająca dioda. Nie jest to tryb parowania i rozgłaszania sieci. Nie resetuje się do ustawień fabrycznych.
Kliknięcie na przycisk config przywraca moduł w stan dostępności w sieci i aplikacji.
https://drive.google.com/file/d/1-0rGen ... =drivesdk
-
Patryk
Twój moduł przechodzi w tryb konfiguracji, gdyż jest źle podłączony.
Niebieskie przewody podłącz razem do "N"
Brązowy od zasilania podłącz pod "L"
Nastepne "gniazdka" (przewód brązowy) podłącz pod "OUT".
Wejscie "IN" służy do podłączenia wyłączników.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wary
No tak, i wszystko jasne. Kwestia czytania schematów, a na obrazku stoi jak wół.Patryk wrote: Mon May 26, 2025 8:03 pm Twój moduł przechodzi w tryb konfiguracji, gdyż jest źle podłączony.
Jedno pytanie dodatkowe Neutralne do N pierwszego z lewej czy drugiego? A może to obojętne? Czytałem, że drugie jest do puszczenia N dalej, co rozumiem jako zwykła przedłużkę N, bez funkcji kontrolnej
-
Patryk
Wejścia "N" są zmostkowane, czyli obojetnie.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Obojętnie. I na przyszłość czytać schematy albo zatrudnić kogoś kto się zna bo spalić coś przez złe podłączenie bardzo łatwo.wary wrote: Mon May 26, 2025 8:27 pm Neutralne do N pierwszego z lewej czy drugiego? A może to obojętne? Czytałem, że drugie jest do puszczenia N dalej, co rozumiem jako zwykła przedłużkę N, bez funkcji kontrolnej