podłączyłem przekaźnik Supla ROW-02m razem z włącznikiem dwuklawiszowym bistabilnym do sterowania oświetleniem ogródkowym, wszystko działa, ale w aplikacji wyświetla odwrotnie stan: czyli gdy jest wyłączony to pokazuje włączony i odwrotnie. Nie wiem jak to zmienić, jakieś pomysły ??
Supla ROW-02m + przełącznik bistabilny
-
BartDG
Cześć, jestem nowy na forum oraz słabo ogarniam temat elektryki itp
:) ale:
podłączyłem przekaźnik Supla ROW-02m razem z włącznikiem dwuklawiszowym bistabilnym do sterowania oświetleniem ogródkowym, wszystko działa, ale w aplikacji wyświetla odwrotnie stan: czyli gdy jest wyłączony to pokazuje włączony i odwrotnie. Nie wiem jak to zmienić, jakieś pomysły ??
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Zmienialeś w cloud domyślne ikony na swoje? Przełącz moduł w tryb konfiguracyjny, połącz się z rozgłaszaną siecią modułu, wejdź na 192.168.4.1 i zrób zrzut jak tam masz to ustawione wszystko. Skoro słabo znasz się na elektryce to kolejne pytanie - na pewno to łącznik bistabilny?
-
BartDG
Nie zmieniałem ikon, tak to łącznik bistabilny Berker W1 30483515.
Dodatkowo:
W domu mam podłączony w puszce ROW-02, 1 kanał steruje oświetleniem pergoli, a drugi chciałbym aby włączał oświetlenie ogrodowe. Działa w aplikacji (poza tym odwrotnym ustawieniem włączony/wyłaczony) oraz z klawisza włącznika dwuklawiszowego bistabilnego. Chciałbym aby drugi klawisz włączał oświetlenie ogrodowe, ale tego nie robi. Włącznik to berker 533038.
Dodatkowo:
W domu mam podłączony w puszce ROW-02, 1 kanał steruje oświetleniem pergoli, a drugi chciałbym aby włączał oświetlenie ogrodowe. Działa w aplikacji (poza tym odwrotnym ustawieniem włączony/wyłaczony) oraz z klawisza włącznika dwuklawiszowego bistabilnego. Chciałbym aby drugi klawisz włączał oświetlenie ogrodowe, ale tego nie robi. Włącznik to berker 533038.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
A czy Tobie nie chodzi o to, że stan światła nie odpowiada stanowi włącznika na ścianie?
Ogólnie sterowniki przy przyciskach bistabilnych zmieniają stan wyjścia przy każdej zmianie stanu przycisku.
Czyli jest to zupełnie normalne że możesz mieć wciśnięty przycisk od światła i zgaszone światło.
Ogólnie sterowniki przy przyciskach bistabilnych zmieniają stan wyjścia przy każdej zmianie stanu przycisku.
Czyli jest to zupełnie normalne że możesz mieć wciśnięty przycisk od światła i zgaszone światło.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Jak podłączyłeś wyjścia z ROW-02m?
Podejrzewam, że:
11 - napięcie
12 - lampy
21 - napięcie
22 - lampy
Jeżeli tak, to przełącz przewody z 12 do 14 i z 22 do 24.
Jeżeli nie to opisz co gdzie podłączyłeś, zrób zdjęcie ....
Podejrzewam, że:
11 - napięcie
12 - lampy
21 - napięcie
22 - lampy
Jeżeli tak, to przełącz przewody z 12 do 14 i z 22 do 24.
Jeżeli nie to opisz co gdzie podłączyłeś, zrób zdjęcie ....
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.