HPD - Zaproszenie do testów ALERT RC1

Beholder

HPD wrote: Fri May 16, 2025 2:26 pm hmm to tym bardziej jesteśmy ciekawi wyników tego testu !
Zestaw od prawie 2 tygodni jest już zamontowany w miejscu docelowym, poziom radia w moim przypadku tj. pokrywa typu ciężkiego na kołnierzu betonowym jest w okolicach 40%- 50% jak jest sucho to lepszy sygnał. W cloud były ustawione reakcje na stan ostrzegawczy oraz alarmowy a także na stan nieznany. Wszystko działało prawidłowo tzn. brak rozłączeń cały czas stan 0%, kilka dni temu poziom wzrósł do ostrzegawczego i nadajnik zaraportował stan, na który była ustawiona sonda tj. 75% i stabilnie ten stan był utrzymywany zgodnie z założeniami. Poziom nie osiągnął sondy alarmowej. Dzisiaj zbiornik został opróżniony i poziom spadł do zera ale zaraz zaczęło się raportowanie co kilka minut stan zmienia się na 0 po chwili 75% i powiadomienie z ostrzeżeniem.
Co już zrobiłem:
Zaglądałem do zbiornika sondy wyglądają ok nie są niczym zwarte itp.
Zrestartowałem bramkę, po otrzymaniu pierwszego stanu z nadajnika to samo.
W cloud usunąłem czujnik z listy zbiornika i przypisałem jeszcze raz nie pomogło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Beholder wrote: Thu Jun 05, 2025 7:37 pm Zaglądałem do zbiornika sondy wyglądają ok nie są niczym zwarte itp.
Zrestartowałem bramkę, po otrzymaniu pierwszego stanu z nadajnika to samo.
W cloud usunąłem czujnik z listy zbiornika i przypisałem jeszcze raz nie pomogło.
To raczej wynika z tego co sonda raportuje. Sprawdziłbym dokładnie styki, czy jednak tam nic nie zostało ;)
Beholder

klew wrote: Thu Jun 05, 2025 8:07 pm To raczej wynika z tego co sonda raportuje. Sprawdziłbym dokładnie styki, czy jednak tam nic nie zostało ;)
Też tak myślałem, dlatego otworzyłem zbiornik - nic nie było(widocznego okiem). Na noc wyłączyłem ostrzeżenie to nie wiem czy się coś zmieniło. Dzisiaj sprawdzę jeszcze raz ewentualnie przepłukam sondę może to wlos. Poza tym to dziwne bo musiałoby przekraczać próg przełączenia, który powinien mieć histerezę. Czas ustalenia poziomu chyba jest uwzględniony bo nadajnik wysyła komunikat po pewnej zwłoce. W moim przypadku przełączał 0% -> Ostrzeżenie -> 0% -> Ostrzeżenie i tak ponad 20 razy na godzinę ponieważ wyczerpywał limit powiadomień.

Return to “Nowości”