NAPĘD SPARK 800 plus SBW-02

pablobenio

Witam.
Proszę o schemat jak podłączyć sbw-02 bezpośrednio do napędu .Chciałabym użyć kontaktronu aby wiedzieć czy brama garażowa się zamknęła. Dziękuję i pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
malarz

Trochę mało tej instrukcji.

Zasilanie SBW (A1/A2) podpinasz albo jako "external device" albo tam gdzie wskazuje "supply of external accessories" (w obydwu przypadkach pamiętaj o polaryzacji) albo do wyjścia z transformatora (24 V AC)

Wyjście SBW (OUT 1) podpinasz tam gdzie "button" (zgaduję, że to o taki button chodzi na tym schemacie)

Kontaktron łączysz z jednej strony do A2, z drugiej do IN1

W każdym razie zajrzyj jeszcze trochę do opisu słownego instrukcji. Ten schemat jest bardzo ogólny a ja trochę zgadywałem.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
pablobenio

Dzięki Może mi się uda . W weekend spróbuje .
pablobenio

Witaj Jeszcze to znalazłem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Podeślij całego PDF-a.
pzygmunt

A1 - +24
A2 - GND
11 - COM
14 - Signal
DIP4 na ON

W instrukcji jest mowa o przekaźniku jako elemencie wyposażenia dodatkowego, który załącza się w zależności od położenia bramy.
Jeśli go nie posiadasz to lepiej i pewnie taniej po prostu zamontować kontaktron Satel B3 lyb B4. Wtedy kontaktron pod IN1 i A1.
pablobenio

Dziękuję W sobotę będę podłączał. Pozdrawiam

Return to “ZAMEL SBW-02”