Ja mam taki ciekawy przyadek, dwie rolety w osobnych pokojach sterowane za pomocą aplikacji i przycisków monostabilnych - każda podłączona osobno do zasilania oraz sterownika srw-01. W jednej rolecie klikając przycisk monostabilny, aby się otworzyła, mogę tym samym przyciskiem zatrzymać w danej pozycji i tak samo w górę gdy kliknę, roleta się zamyka i kliknę ponownie - zatrzyma się w danej pozycji. Natomiast w drugiej rolecie, gdy kliknę, aby się otworzyła mogę zatrzymać kolejnym kliknięciem, a gdy kliknę w górę już nie mogę zatrzymać w danej pozycji - zatrzymuję tym co w dół - nie wiem co jest powodem.
Poniżej ustawienia, nie wiem czy mają znaczenie w tym przypadku, różnica polega na ustawniach w odwróconym sterowaniu przyciskami i silnikiem.
pokój nr 2 - ok,
pokój nr 1 -opisana niedogodność
Problem z przyciskiem na SRW-01
-
Stratos37!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź ustawienia przycisków w trybie konfiguracyjnym na http://192.168.4.1 - upewnij się, że są ustawione na "monostable" (zakładam, że takie masz).
Pokaż jak to masz podłączone do sterownika i jakie dokładnie masz przyciski?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Stratos37!
Mam dwa przyciski monostabilne ospel, dwa sterownik srw, jeden zestaw działa idealnie, z drugim jest problem tylko przy podnoszeniu w górę - nie mogę zatrzymać tym samym przyciskiem, gdy opuszczam, kliknę to się zatrzyma. Tylko to, nie wiem co jest nie tak. Nie wiem czy to ma.znaczemie, w tym działającym prawidłowo mam włączone odwrócone sterownie silnikiem i przyciskiem, a w tym co nie mogę zablokować gdy się podnosi do gory mam tylko odwrócone stwrownie włączone sterownie silnikiem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Stratos37!
W tym pokoju przy tych ustawieniach jest ok.
-
Sebek74
Niewiele wniosę do dyskusji, ale ja miałem przypadek, że przestał reagować jeden z przycisków (do podnoszenia) ale działał jak się go przytrzymało dłużej (łapało zdarzenie przytrzymania). Nigdy tego nie rozkminiłem, ale wymiana układu na inny pomogła.
Sebek-74
11xSRW-02m, SRW-01, 4xROW-04m, ROW-02m, 6xROW-02, 2xROW-01, Sonoff Mini
GG SmartBob ESP32 + LAN8720: sterowanie nawodnieniem: pompa + 7 obwodów + 2xDS18B20
GG Kincony KC868-A6: integracje Satel Integra, NVR, rekuperator + 3xDS18B20
11xSRW-02m, SRW-01, 4xROW-04m, ROW-02m, 6xROW-02, 2xROW-01, Sonoff Mini
GG SmartBob ESP32 + LAN8720: sterowanie nawodnieniem: pompa + 7 obwodów + 2xDS18B20
GG Kincony KC868-A6: integracje Satel Integra, NVR, rekuperator + 3xDS18B20