Kilka dni temu Auraton Box bez żadnej znanej mi przyczyny utracił połączenie z serwerem (dioda miga co 0,5 sekundy). Przy próbie ponownego sparowania otrzymuje błędy jak na poniższych zdjęciach.
Próbowałem następujących rozwiązań:
- update Boxa do najnowszej wersji. Update firmware'u powiódł się na Boxie oraz prawdopodobnie we wszystkich urządzeniach (wersji bez połączenia sprawdzić nie mogę, ale słyszałem jak po kolei wszystkie głowice Radiator resetowały się, co jest charakterystyczne dla update'u)
- podłączenie Boxa poprzez hot spot z Androida
Także na ten moment pomysły mi się skończyły. Trudno nawet określić mi moment, w którym nastąpiła ta awaria, jako, że mamy sezon letni i za często nie zaglądałem do aplikacji ani nie zmieniałem nic w systemie. Także stało się to tak jakby bez przyczyny. Prośba o wsparcie.
Utrata połączenia Boxa
-
thejano
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W cloud widać konflikt kanałów, także wygląda jakby wyleciało jakieś urządzenie z Boxa. Na starszym sofcie był kiedyś taki problem. Jeśli pamiętasz jaką miałeś wersję to mógłbym to sprawdzić, czy to była wersja przed poprawką.
Na chwilę obecną możesz w cloud wejść w Boxa i znaleźć kanały/urządzenie oznaczone konfliktem. Jak wejdziesz w taki kanał, to powinna być informacja, że tego kanału brakuje na urządzeniu. Usuń z cloud te kanały z konfliktem i powinno się połączyć.
Urządzenie które wyparowało, trzeba od nowa dodać do boxa
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
thejano
Dzięki za wskazówki. Zgodnie z poradą usunąłem urządzenie z konfliktem i wszytko wróciło do normy.
A jeśli chodzi o poprzednią wersje, na której pojawił się ten konflikt, to była to wersja 25.03, więc też całkiem świeża.
Ale możliwe, że wersja firmware na HM z konfliktem nie zaktualizowała się poprawnie, ponieważ po ponownym sparowaniu tego urządzenia nastąpiła jego aktualizacja z wersji 2.5 do wersji 2.6
A jeśli chodzi o poprzednią wersje, na której pojawił się ten konflikt, to była to wersja 25.03, więc też całkiem świeża.
Ale możliwe, że wersja firmware na HM z konfliktem nie zaktualizowała się poprawnie, ponieważ po ponownym sparowaniu tego urządzenia nastąpiła jego aktualizacja z wersji 2.5 do wersji 2.6
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dzięki za info. To raczej nie jest kwestia aktualizacji firmware na HM.thejano wrote: Tue Jun 24, 2025 8:45 am Dzięki za wskazówki. Zgodnie z poradą usunąłem urządzenie z konfliktem i wszytko wróciło do normy.
Najlepsze suple dla Twojego domu