Brama garażowa

Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Witam mam podłączony esp32 z przekaźnikiem do otwierania bramy garażowej. Przez kilka lat było wszystko ok a ostatnio zaczęły się dziać dziwne rzeczy tzn. otwieram bramę pilotem a przekaźnik nagle ja zatrzymuje tak jakby sam się załączał. Ktoś miał już taki przypadek? Jak odłącze ESP wszystko jest ok
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Juszczaczek1 wrote: Thu Jun 26, 2025 5:50 pm Witam mam podłączony esp32 z przekaźnikiem do otwierania bramy garażowej. Przez kilka lat było wszystko ok a ostatnio zaczęły się dziać dziwne rzeczy tzn. otwieram bramę pilotem a przekaźnik nagle ja zatrzymuje tak jakby sam się załączał. Ktoś miał już taki przypadek? Jak odłącze ESP wszystko jest ok
Jeśli minęło kilka lat, to wszystko mogło się zdarzyć. To tylko elektronika. Wyciągnij układ, sprawdź połączenia, styki, zobacz czy nic nie skorodowało i czy nie ma gdzieś zwarcia...
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

A czy przypadkiem nie używasz tego pilota chwilę po tym jak otwierasz bramę z widżetu, Android Auto, car play, czy też asystentem głosowym?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

klew wrote: Thu Jun 26, 2025 8:41 pm A czy przypadkiem nie używasz tego pilota chwilę po tym jak otwierasz bramę z widżetu, Android Auto, car play, czy też asystentem głosowym?
Nie. Nie mam AA ani widżetu tej bramy , nawet nie otwieram jej z aplikacji, po prostu widzę jak otwieram z pilota lub przyciski który jest w napędzie, jak dioda zaświeca mi na przekaźniku tak jakby dostała sygnał i napęd się zatrzymuje.

Return to “Pomoc”