Takie zapytanie mam do Was. Powybierałem w GG co mi potrzebne i wgrałem do wemosa.
Włożyłem płytkę do sterownika bramy i wszystko poustawiałem. Niestety myślałem, że w sterowniku mam BMP280, który jest na szynie I2C, niestety mam tam DHT22 po one wire i tu moje pytanie.
Nie czy da się, bo do binarki się nie da, ale jak dorzucić tego DHT22, żeby nie musieć wszystkiego ustawiać od nowa?
Czy zapisanie konkretnej konfiguracji, dodanie czujnika DHT i wczyanie zapisanej wcześniej konfiguracji wemosa coś mi da?
[PYTANIE] Dodanie funkcji bez wgrywania nowego softu?
-
matrix0606
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
Możesz spróbować. Czasem działa. Sam robiłem takie czary mary i nieraz się udawało. Zapisz plik konfiguracji do pliku. Wgraj wsad z tym czego potrzebujesz do nowego wemosa. W GUI urządzenia wgraj wcześniej zapisaną konfigurację. Powinno się wszystko ustawić jak było (zostanie Ci tylko to DHT). Niestety szanse na to, że zadziała Ci to pod cludem są mierne. Najprawdopodobniej wystąpi konflikt kanałów (jeśli zachowasz GUID).matrix0606 wrote: Sun Jun 29, 2025 9:55 pm Takie zapytanie mam do Was. Powybierałem w GG co mi potrzebne i wgrałem do wemosa.
Włożyłem płytkę do sterownika bramy i wszystko poustawiałem. Niestety myślałem, że w sterowniku mam BMP280, który jest na szynie I2C, niestety mam tam DHT22 po one wire i tu moje pytanie.
Nie czy da się, bo do binarki się nie da, ale jak dorzucić tego DHT22, żeby nie musieć wszystkiego ustawiać od nowa?
Czy zapisanie konkretnej konfiguracji, dodanie czujnika DHT i wczyanie zapisanej wcześniej konfiguracji wemosa coś mi da?
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036W GG na stronie config masz zakładkę Ota url.
Ale najpierw zaznacz dokładnie te same parametry co masz w swoim sofcie, dodaj to co chcesz i po wygenerowaniu nowego softu skopiuj do tej zakładki ten link z dolu, poczekaj parę sekund i aktualizuj.
Powinno się udać jeśli będą te same kanały
Ale najpierw zaznacz dokładnie te same parametry co masz w swoim sofcie, dodaj to co chcesz i po wygenerowaniu nowego softu skopiuj do tej zakładki ten link z dolu, poczekaj parę sekund i aktualizuj.
Powinno się udać jeśli będą te same kanały
-
matrix0606
Zrobiłem tak i zadziałało z małymi problemami z którymi dałem sobie radę. Dzięki.Zibi_007 wrote: Sun Jun 29, 2025 11:08 pmMożesz spróbować. Czasem działa. Sam robiłem takie czary mary i nieraz się udawało. Zapisz plik konfiguracji do pliku. Wgraj wsad z tym czego potrzebujesz do nowego wemosa. W GUI urządzenia wgraj wcześniej zapisaną konfigurację. Powinno się wszystko ustawić jak było (zostanie Ci tylko to DHT). Niestety szanse na to, że zadziała Ci to pod cludem są mierne. Najprawdopodobniej wystąpi konflikt kanałów (jeśli zachowasz GUID).
Zrobiłem jak kolega Zibi mi podpowiedział, ale o tej metodzie też będę pamiętał. Dzięki.lukasz06 wrote: Mon Jun 30, 2025 6:55 am W GG na stronie config masz zakładkę Ota url.
Powinno się udać jeśli będą te same kanały![]()
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global