czy jest możliwość aktualizacji ceny za kWh za pośrednictwem API?
Mam taryfę dynamiczną z dynamicznymi cenami sprzedaży energii i średnio mi się uśmiecha co godzinę zmieniać ceny w Supli
Nie da się przeliczać kosztów wg zmiennych cen. Zmiana ceny wpływa też na przeszłe wyliczenia. Temat taryf i cenników jest planowany od dawna, ale jeszcze jego czas nie nadszedłenclude wrote: Mon Jul 07, 2025 5:09 pm Czołem,
Mam taryfę dynamiczną z dynamicznymi cenami sprzedaży energii i średnio mi się uśmiecha co godzinę zmieniać ceny w SupliWolałbym to zautomatyzować.
Myślałem, że wyliczanie jest rzeczywiste (dodajemy (przyrost z zużycia teraz * cena z teraz ) + to co było wcześniej ). Więc rzeczywiście to wszystko zmienia,klew wrote: Mon Jul 07, 2025 5:31 pmNie da się przeliczać kosztów wg zmiennych cen. Zmiana ceny wpływa też na przeszłe wyliczenia. Temat taryf i cenników jest planowany od dawna, ale jeszcze jego czas nie nadszedłenclude wrote: Mon Jul 07, 2025 5:09 pm Czołem,
Mam taryfę dynamiczną z dynamicznymi cenami sprzedaży energii i średnio mi się uśmiecha co godzinę zmieniać ceny w SupliWolałbym to zautomatyzować.
zautomatyzować.
Automatyzacje mam porobione w oparciu o ceny Pstryk.pl z prostego curla i SVD.klew wrote: Mon Jul 07, 2025 5:31 pm Natomiast od niedawna możesz mieć ceny rdn, rce w Supli i ustawiać sobie automatyzacje w oparciu o te ceny.
No to już nie musisz, bo jest to dostępne do ustawienia w cloudenclude wrote: Mon Jul 07, 2025 7:34 pm
Automatyzacje mam porobione w oparciu o ceny Pstryk.pl z prostego curla i SVD.
Pstryk używa TGE RDN fixing I lub IIPan_Edek wrote: Wed Dec 10, 2025 2:16 pm No ale te ceny z RCN nijak się nie mają do cen z Pstryka gdzie największą różnicę robią zmienne cenny dystrybucyjne.

Pstryk używa ceny TGE RDN Fix I, czyli 468,23 zł/MWh (netto). Pstryk pokazuje ceny za kWh i dodaje 8 gr do tej opłaty.Pan_Edek wrote: Thu Dec 11, 2025 6:11 pm Z tego co widzę żadna z czterech wartości nie pokrywa się z niczym z Pstryka.
Plan jest taki aby zamykać obwód kiedy stawki są poniżej 40g/kWh - obwód ten będzie podpięty pod złącze SG Ready pompy ciepła co podbije temperaturę CWU
Jeśli się nie mylę, to cena dystrybucji jest stała (ale sprawdź dla pewności).Pan_Edek wrote: Thu Dec 11, 2025 6:56 pm no ok - szkoda że bez dodatkowego info o kosztach dystrybucji nic mi to nie daje.