Problem z odczytami z licznikow elektrycznych

PawelGawel

Po reinstalacji aplikacji na telefonie zniknely wszystkie historyczne logi z licznikow. MEW-1 , i trzy gosund 111 (?) . Zaden nie pobiera danych. Dane live leca natomiast po slupkach sluch zaginał . Cos ktos ? ;)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W cloud widzisz historię ? Jaki smarton ? Jaka wersja OS ? Jaka wersja aplikacji ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PawelGawel

w cloud jest wszystko .

Jaki smarton ? Jaka wersja OS ? Jaka wersja aplikacji ?
nic sie nie zmienilo , xiaomi 10 , android 11 , apka 24.07.01
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Pobierasz z prywatnej instancji, czy naszych serwerów (cloud.supla.org)?
Możesz też wrzucić jakiś screen z apki, jak to u Ciebie wygląda bez tych logów?
PawelGawel

w zalacznikach screeny. Bardzo rzadko jeden z gosundów pokazuje komunikat "trwa pobieranie danych " czy cos w ten desen ale trwa to w nieskonczonosc i w sumie i tak sie nic nie dzieje . Bez wzgledu jakie zakresy danych czas i interwal nie ustawie to mam "brak danych " .Jedynie wykresy kolowe pokazuja biale tlo pod wykres.

A skad wogole problem - ano przedwczoraj zauwazylem ze przestaly sie zapisywac nowe dane . Mialem powiedzmy wszystko co historyczne minus 5 dni . Ale najnowszych 5(?) brak. Jak przeinstalowalem apke to pewnie wyczyscilem cache lokalny i wszystko zniknelo - a nowe sie nie podciaga. Testowalem na publicznym łaczu gsm / wifi pracowe/ wifi domowe wiec internety bym odrzucil - w koncu wszystko inne dziala

Jestem na publicznym serwerze supli - jak dobrze kojarze srv30 , od dawna nie bylo aktywnosci na koncie po stronie mojej na serwerze ani nie aktualizowalem nic wiekszego na telefonie . Nie mam w telefonie wlaczonego autoupdate'u , aktualizuje z ręki apki bankowe. Reszty staram sie nie tykac bez potrzeby.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Aplikacja z zeszłego roku. Dlaczego nie zainstalujesz najnowszej dostępnej?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Nie zwróciłem uwagi wcześniej że apka jest w wersji z 2024 roku. Proponował bym wgrać najnowszą. Android 11 jest wspierany.
PawelGawel

Robert Błaszczak wrote: Wed Jul 09, 2025 4:28 pm Aplikacja z zeszłego roku. Dlaczego nie zainstalujesz najnowszej dostępnej?
bo ktos przebudowal wykresy. Kupilem zielone auto i chcialbym dojezdzic zielonym. Ktos na sile wciska mi zolte ;) Nie kupowalem zoltego
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

PawelGawel wrote: Wed Jul 09, 2025 4:23 pm [...]
Nie mam w telefonie wlaczonego autoupdate'u , aktualizuje z ręki apki bankowe. Reszty staram sie nie tykac bez potrzeby.
Trochę dziwne i ryzykowne podejście do tematu bezpieczeństwa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
PawelGawel

mowisz na glos ze wersja ktorej uzywam jest kiepsko napisana i ma podatnosci ?

Return to “Pomoc”