Problem z odczytami z licznikow elektrycznych

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Mówię ogólnie o Twoim podejściu do aktualizacji aplikacji. Wszystkich aplikacji na smartfonie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
PawelGawel

ale to tylko smartfon, glupia koncowka. Od czego jest separacja ruchu , vlany etc. Zreszta calosci pilnuje nozomi . Dopoki ty sie nie wyglupisz ja spie spokojnie
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

W starszych apkach coś może przestać działać, tak bywa. Mogą też być jakieś błędy i luki bezpieczeństwa, choć o takich nie wiemy.
Szkoda też czasu analizować problemy, które możliwe że zostały już naprawione.

Także pierwsza rada, to zrób aktualizację. Jeśli problem będzie nadal występował, to będziemy szukać dalej
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

PawelGawel wrote: Wed Jul 09, 2025 5:21 pm ale to tylko smartfon, glupia koncowka. Od czego jest separacja ruchu , vlany etc. Zreszta calosci pilnuje nozomi . Dopoki ty sie nie wyglupisz ja spie spokojnie
Wyobraź sobie, że masz drzwi wejściowe z zamkiem. Kiedyś ten zamek był nowoczesny i trudny do sforsowania. Ale z czasem złodzieje nauczyli się go otwierać. (czyli znaleźli lukę)
Wtedy producent zamków wypuszcza nowy, lepszy model – trudniejszy do sforsowania, z nowymi zabezpieczeniami. Jeśli wymienisz zamek (czyli zaktualizujesz aplikację), Twój dom znowu jest bezpieczny.
Ale jeśli zostawisz stary zamek, to mimo że drzwi wyglądają dobrze, złodziej może wejść bez problemu – bo zna już jego słabości.

Pamiętaj, wszystko, co człowiek zabezpieczył, inny człowiek może to obejść i nie pomogą ci tu zab. ruchy, vlany etc.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
PawelGawel

robertklepacki94 wrote: Wed Jul 09, 2025 6:04 pm
Pamiętaj, wszystko, co człowiek zabezpieczył, inny człowiek może to obejść i nie pomogą ci tu zab. ruchy, vlany etc.
Ciesze sie ze sie o mnie troszczysz , niemniej jednak wole aby ktos naprawil to co zepsul
PawelGawel

klew wrote: Wed Jul 09, 2025 5:59 pm W starszych apkach coś może przestać działać, tak bywa.
Co? : )

Nie, tak nie bywa. Nie w profesjonalnych rozwiazaniach .A supla jest profesjonalnym komerycjnym produktem prawda ? Zreszta czy mozemy poczekac na przedstawiciela tego produktu z rozwiazaniem niedzialajacych wykresow ? Chyba nie chcesz mi powiedziec ze jakis Seba poprostu wylaczy sobie jedna funkcje w miejsce drugiej nowszej bez zadnego maila, newslettera czy czegokolwiek skierowanego do klienta ze nagle zmieniaja sie zasady gry i od dzisiaj to co sprzedawalismy w okraglym opakowaniu jest kwadratowe. :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Odpowiedz mi w takim razie, w jakim celu aktualizujesz aplikacje bankowe? Na pewno wybrałeś najbardziej profesjonalny bank, więc aplikacja w wersji którą zainstalowałeś otwierając tam konto powinna bez problemu działać.

Ps. Nie przypominam sobie żadnej informacji z kilku banków, w których mam konta o aktualizacjach aplikacji. W pewnym momencie - jeśli nie zaktualizujesz apki do najnowszej wersji - dostaniesz w starej apce komunikat, że musisz ją zaktualizować. Przypominam sobie za to wiele aplikacji, gdzie po aktualizacji zmieniała się kolorystyka aplikacji, sposób nawigacji po aplikacji, itp., itd. Też mógłbym powiedzieć, że podpisywałem z bankiem umowę na białe, a teraz mam kolorowe.
Last edited by Robert Błaszczak on Wed Jul 09, 2025 7:38 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew

PawelGawel wrote: Wed Jul 09, 2025 6:42 pm
klew wrote: Wed Jul 09, 2025 5:59 pm W starszych apkach coś może przestać działać, tak bywa.
Co? : )

Nie, tak nie bywa. Nie w profesjonalnych rozwiazaniach .A supla jest profesjonalnym komerycjnym produktem prawda ? Zreszta czy mozemy poczekac na przedstawiciela tego produktu z rozwiazaniem niedzialajacych wykresow ? Chyba nie chcesz mi powiedziec ze jakis Seba poprostu wylaczy sobie jedna funkcje w miejsce drugiej nowszej bez zadnego maila, newslettera czy czegokolwiek skierowanego do klienta ze nagle zmieniaja sie zasady gry i od dzisiaj to co sprzedawalismy w okraglym opakowaniu jest kwadratowe. :mrgreen:
Nikt nic nie wyłączył. Nie wiem czemu nie działa. Nie mamy zasobów aby odkopywać kod sprzed roku i analizować co tam mogło pójść nie tak.

Zresztą, nawet gdybyśmy go odkopali, znaleźli błąd, poprawili, to i tak musiałbyś zaktualizować :p
Także nie ma sensu poświęcać czasu na analizowanie problemu, którego może już nie ma, bo z jakiegoś powodu zdecydowałeś się nie aktualizować aplikacji.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
PawelGawel

klew wrote: Wed Jul 09, 2025 7:35 pm

Nikt nic nie wyłączył.
Dlatego czekam az naprawia
klew

PawelGawel wrote: Wed Jul 09, 2025 7:37 pm
klew wrote: Wed Jul 09, 2025 7:35 pm

Nikt nic nie wyłączył.
Dlatego czekam az naprawia