Cześć!
Jestem nowym użytkownikiem systemów opartych na supli.
do napędu bramy wjazdowej zainstalowałem sterownik SBW-02 wraz z kontaktronem i wstępnie mam go skonfigurowanego.
Działa zamykanie/ otwieranie z aplikacji i wskazanie czy brama jest zamknięta/otwarta.
Chciałbym ustawić automatyczne otwieranie i zamykanie bramy o określonym czasie.
W zakładce "automatyka" utworzyłem harmonogram w którym jako czas otwarcia wskazałem 7:30 ,a zamknięcie 20:00.
Jednak zauważyłem ,że zamykanie nie zawsze działa.
Podejrzewam że ma to związek z tym ,że ktoś za pomocą pilota bramę otwarł ,ale nie zamknął.
Pytanie : Czy jest możliwość ustawienia tego sterownika tak, aby po zadanej godzinie zamknięcia "sprawdzał" dajmy na to co 30 minut czy brama ma status zamknięty i jeśli nie to będzie ją próbował zamknąć?
SBW-02 automatyczne zamykanie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A czy masz czujnik skonfigurowany do kanału bramy? W apce powinieneś mieć tylko jedna belkę od bramy i tam ikona powinna się zmieniać.
Zamknij zadziała tylko gdy stan bramy będzie "otwarta".
Możesz ustawić że harmonogram zamyka bramę co 20 min w danej godzinie.
Zamknij zadziała tylko gdy stan bramy będzie "otwarta".
Możesz ustawić że harmonogram zamyka bramę co 20 min w danej godzinie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Do zamykania sugeruję użyć funkcja automatycznego zamykania tylko to wymaga poprawnie działającego czujnika otwarcia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.