Podwójny i potrójny mam zamontowane jak trzeba będzie to też wymontuję
Sonoff Basic i Touch - klekotanie przekaźnika przy braku połączenia z serwerem
-
wojtas567
Wolny pozostał mi pojedynczy.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
slawek
Wrzuciłem na PW
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
szabel99
Pojedyncze działają bezproblemowo z oficjalnym softem supli. U mnie problem występuje tylko z podwójnymi. Ja w przeciwieństwie do Wojtka mam luźny podwójny, na którym testowałem różne softy, różne kondensatory i niestety problem ciągle występuje, a jedyne co się zmienia to czas rozłączenia od ułamków sekund do 1,5 sek. Jeże ktoś chce protestować chętnie wyślę bo mam 3 szt. w ścianie i irytuje mnie to mruganie. Kto chętny, ręka do góry, w poniedziałek wysyłam 
-
slawek
To możesz mi podesłać, adres podam na PW
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
szabel99
Ok, tak jak pisałem w poniedziałek wyślę. Naprawdę zależy mi żeby rozwiązaniu tego problemu i na pewno nie tylko ja będę bardzo wdzięczny.
-
vadatajs
@Zybi a co się zmieniło między wersją 2.5.3 a 2.5.3.2 ?
Bo różnica sofice zmieniła działanie: restart trwa krócej dzięki czemu mały kondensator się sprawdza. Tak jak pisałem w wersji 2.5.3.2 "PRO" , moje rozwiązanie działa z kondensatorem 100uF i diodami przełączającymi. Problem jedynie jest połączenie obu płytek tego w łatwy sposób.
P.S czy ktoś może wy edytować mój poprzedni post tak żeby znikły zbędne załączniki?
-
Zybi
Wersji v.2.5.3 do Touch-a było multum, bo praktycznie nie działały poprawnie pomimo, że teoretycznie powinny, ale co, gdzie, kiedy, to już nie pamiętam, a z tego wszystkiego została tylko binarka na Githubi-e, którą czas chyba już wykasować.
Najprostsze rozwiązanie do Sonoff-a Touch od ITEAD (także z RF) to kondensator 100uF pomiędzy bazą a emiterem tranzystora sterującego przekaźnik, a dla wersji dwukanałowej kondensatory po 470 uF.
W TME można kupić kondensatory 470 uF o wielkości fi 6,3 x 8 mm, które spokojnie mieszczą się pomiędzy płytkami - sprawdzone praktycznie.
Najprostsze rozwiązanie do Sonoff-a Touch od ITEAD (także z RF) to kondensator 100uF pomiędzy bazą a emiterem tranzystora sterującego przekaźnik, a dla wersji dwukanałowej kondensatory po 470 uF.
W TME można kupić kondensatory 470 uF o wielkości fi 6,3 x 8 mm, które spokojnie mieszczą się pomiędzy płytkami - sprawdzone praktycznie.