Witam
Jestem tu nowy i mam prośbę.
Jakiś czas temu udało mi się podłączyć do bramy wjazdowej i garażowej sonoffy przeprogramowane na supla.
Teraz chcę założyć rolety w domu i mam kilka pytań(wszystko pod Supla)
1 Który sonoff będzie lepszy sonoff r3 lite czy sonoff r4 mini
2 Mam okno w którym nie mam jak zainstalować włącznika czy jak zamontuję samego sonoffa, a w oknie obok sonoff i włącznik to czy ten włącznik(dzwonkowy) ustawił bym jako wyzwalacz akcji np na 2 kliknięcia to otworzy też drugą rolete?
3 Jeżeli 2 pytanie będzie na tak, to czy włacznik dotykowy sonoff np. T2 EU TX (2-kanałowy) też będzie działał jak ten z 2 p.
Montaż rolet
Powiem Ci tak, daj sobie spokój z tymi Sonoffami.
Na rynku są lepsze rozwiązania. Lepiej zainwestować w coś porządnego np produkty Zamel lub nisko budżetowe Loratap.
Na pewno w tej roli nie sprawdzi się Sonoff r4, gdyż ma tylko 1 przekaźnik i nadaje się tylko do załączania/wyłączania np oświetlenia.
Na rynku są lepsze rozwiązania. Lepiej zainwestować w coś porządnego np produkty Zamel lub nisko budżetowe Loratap.
Na pewno w tej roli nie sprawdzi się Sonoff r4, gdyż ma tylko 1 przekaźnik i nadaje się tylko do załączania/wyłączania np oświetlenia.
-
Krzy0
Witam
Zamówiłem sobie na próbę 2x SONOFF DUAL R3 Lite i jeden włącznik Sonoff T2EU2CTX
i teraz odpowiedz na moje pytanie brzmi
2. Tak
3. Tak
Pozdrawiam
Zamówiłem sobie na próbę 2x SONOFF DUAL R3 Lite i jeden włącznik Sonoff T2EU2CTX
i teraz odpowiedz na moje pytanie brzmi
2. Tak
3. Tak
Pozdrawiam