Podłączenie SBW-02 do wideodomofonu

cirek

Cześć,
Mam wideodomofon Eura vdp42a3, chcę podłączyć sterownik SWB-02 do furtki. Podłączyć bezpośrednio do elektrozaczepu czy jakoś inaczej? Elektrozaczep z pamięcią.
Przy okazji, czy ten zasilacz na listwie da rade zasilić wideodomofon i dwa sterowniki SBW-02? W planach połączenie drugiego SBW-02 do obslugi dwóch bram.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

0.88AA trochę mało się wydaje.
Sprawdź co jest pomiędzy:

+ zasilacza, a 5
+ zasilacza, a 6
- zasilacza, a 5
- zasilacza, a 6

w momencie czuwania i naciśniętego przycisku otwierania bramy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Kiedyś z Eury dostałem taki schemat i działał.

Pod "Przycisk opuszczania posesji" podłączasz przekaźnik z SBW.
PRZYCISK ZWIERNY JUPITER - TYTAN.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
cirek

klew wrote: Thu Jul 17, 2025 7:53 am Pod "Przycisk opuszczania posesji" podłączasz przekaźnik z SBW.
Czyli osobno zasilanie a do styku 11 i 14 wpiąć rownolegle przewody od przycisku?
cirek

Żeby niczego nie zepsuć.
SBW-02 podłączony do napędu Nice Robus 24V, wideodomofon zasilanie 12V, chyba nie mogę tego tak podpiąć. SBW to ten, w którym miałem problem z połączeniem się do sieci wifi.
pzygmunt

Napisz dokładnie co masz gdzie i jak podłączone oraz co jeszcze chcesz zrobić.
cirek

Jeden sbw-02 w napędzie bramy Nice podłączony pod 24V. Wideodomofon podłączony pod zasilacz na szynie 12V z funkcją otwierania bramy i dołożony przycisk opuszczania posesji. Pod OUT2 z napędu bramy chciałem podłączyć furtke. No i nie wiem jak.
Przenieść sterownik do szafki i podpiąć pod 12V nie moge bo zabraknie jednego przeodu do potwierdzenia statusu.
Kolejny zamel kupować?
pzygmunt

"Napisz dokładnie co masz gdzie i jak podłączone"
cirek

cirek wrote: Mon Jul 28, 2025 10:13 pm Jeden sbw-02 w napędzie bramy Nice podłączony pod 24V. Wideodomofon podłączony pod zasilacz na szynie 12V z funkcją otwierania bramy i dołożony przycisk opuszczania posesji. Pod OUT2 z napędu bramy chciałem podłączyć furtke. No i nie wiem jak.
Przenieść sterownik do szafki i podpiąć pod 12V nie moge bo zabraknie jednego przeodu do potwierdzenia statusu.
Kolejny zamel kupować?
Tak mam to podłączone.
OUT1 bezpośrednio do elektrozaczepu czy tak samo jak przycisk opuszczania posesji?
pzygmunt

Jak SBW ?

Return to “ZAMEL SBW-02”