kompletny laik
-
papcio
Witam. Kupiłem domek. Podczas oglądania były właściciel sterował z telefonu z aplikacji supla m.in. bramą wjazdową, garażową, roletami, oświetleniem salonu. Niestety nie przekazał mi jak to ogarnąć na swoim telefonie. Z tego co czytałem koło sterowania powinny być jakieś sterowniki wejscia/wyjścia np sbw-02. Powinno sie je wprowadzić w tryb config i oczywiście połączyć z routerem wifi. Ale ja nic takiego nie widzę. Domyślam sie, że jezeli chodzi o sterowanie roletami i oświetleniem to te sterowniki są schowane gdzieś pod kontaktami? Najbardziej zalezy mi na bramach, przesyłam zdjęcia. Jęzeli ktoś móglby powiedzieć który to sterownik i jak go wprowadzić w tryb config byłbym bardzo wdzięczny. Napęd bramy wjazdowej to faac741, a garażowej to hato 300silent
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Forumowicze, przyznać się który to fan sonoffa sprzedał koledze domek?
Sterowniki Supla do bram to tzw. "samoróbka". To te zielone płytki z podłączonymi białymi kabelkami. Aby to ponownie skonfigurować, odpowiedz nam na następujące pytania:
1. Masz w domu uruchomioną sieć Wi-Fi pracującą na częstotliwości 2.4GHz i zasięg tej sieci jest w miejscach montażu napędów?
2. Jeśli sieć Wi-Fi jest uruchomiona, to nie jest to ta sama sieć, którą być może pozostawił poprzedni właściciel?
2. Masz już założone konto na https://cloud.supla.org/ oraz pobraną aplikację SUPLA na smartfonie?
Sterowniki Supla do bram to tzw. "samoróbka". To te zielone płytki z podłączonymi białymi kabelkami. Aby to ponownie skonfigurować, odpowiedz nam na następujące pytania:
1. Masz w domu uruchomioną sieć Wi-Fi pracującą na częstotliwości 2.4GHz i zasięg tej sieci jest w miejscach montażu napędów?
2. Jeśli sieć Wi-Fi jest uruchomiona, to nie jest to ta sama sieć, którą być może pozostawił poprzedni właściciel?
2. Masz już założone konto na https://cloud.supla.org/ oraz pobraną aplikację SUPLA na smartfonie?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Robert Błaszczak
Naciśnij i trzymaj wciśnięty przez około 10 sekund przycisk. Zielona dioda LED powinna zacząć szybko migać. W aplikacji SUPLA wybierz z menu DODAJ URZĄDZENIE i postępuj zgodnie z kreatorem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
papcio
Właśnie nie chce wejść w ten sposób. Znalazłem gdzieś indziej, że 5 razy wcisnąć, puścić i też nie chce 
-
Robert Błaszczak
No i tu jest wróżenie z fusów, bo nie wiadomo, jakie tam jest zainstalowane oprogramowanie na tych sonoffach.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
papcio
Czyli zakup nowych, bądź oprogramowanie nowe? No nic, dziękuję za pomoc
-
wojtas567
a spróbuj kliknąć 10 razy?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A jak się zachowuje ta zielona dioda? Przy braku możliwości połączenia z Internetem, powinna wolno migać.
Co do softu itp to najprościej zapytać poprzedniego właściciela.
Pozostałych sterowników szukałbym w puszkach pod przyciskami. Otwórz jeden, zobaczymy co tam jest
Co do softu itp to najprościej zapytać poprzedniego właściciela.
Pozostałych sterowników szukałbym w puszkach pod przyciskami. Otwórz jeden, zobaczymy co tam jest
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
papcio
Naciśnięcie 10 razy również nic nie daje
Dioda zapala się na dwie sekundy na zielono po czym gaśnie na dwie sekundy i tak wkoło
Dioda zapala się na dwie sekundy na zielono po czym gaśnie na dwie sekundy i tak wkoło