Kalibracja

Ojciec

Cześć, jestem w trakcie remontu gdzie między innymi wymienam parapety, i zawiesia w roleta co powoduje inne czasy otwierania i zamykania.

Czy jest jakiś sposób aby dokonać kalibracji automatycznie, bez konieczności wpisywania czasu otwarcia i zamknięcia dla karzdej z rolety z osobna ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ojciec wrote: Tue Aug 19, 2025 12:06 pm Cześć, jestem w trakcie remontu gdzie między innymi wymienam parapety, i zawiesia w roleta co powoduje inne czasy otwierania i zamykania.

Czy jest jakiś sposób aby dokonać kalibracji automatycznie, bez konieczności wpisywania czasu otwarcia i zamknięcia dla karzdej z rolety z osobna ?
SRW-02m nie potrafi się sam kalibrować. Także trzeba czasy podawać ręcznie. Natomiast zostawienie nieco dłuższych czasów nie jest mocno problematyczne (przynajmniej nie dla mnie) - w zasadzie z Supli korzystam tylko "otwórz całkowicie" i "zamknij całkowicie" - te rzeczy będą działać, gdy czas będzie zawyżony. Ale jeśli chcesz mieć dokładniej odwzorowaną pozycję w apce, to stoper w rękę (albo apka) i trzeba każdą roletę dokładnie sprawdzić
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Ojciec

klew wrote: Tue Aug 19, 2025 1:11 pm
SRW-02m nie potrafi się sam kalibrować. Także trzeba czasy podawać ręcznie. Natomiast zostawienie nieco dłuższych czasów nie jest mocno problematyczne (przynajmniej nie dla mnie) - w zasadzie z Supli korzystam tylko "otwórz całkowicie" i "zamknij całkowicie" - te rzeczy będą działać, gdy czas będzie zawyżony. Ale jeśli chcesz mieć dokładniej odwzorowaną pozycję w apce, to stoper w rękę (albo apka) i trzeba każdą roletę dokładnie sprawdzić
W zasadzie to my też korzystamy tylko z otwórz i zamknij. Chciałem po prostu mieć dodatkowe zabezpieczenie jak by coś z krańcówką w silniku się stało żeby silnik się zatrzymał.
No nic przestawię krańcowki, a czasy poskracam o 1,5-2 sekundy i powinno być dobrze.

Return to “ZAMEL SRW-02m”