Android auto nie widzi otw/ zamk bram

pacula79

Hej.
Czy jest możliwość, aby w Auto android widzieć stan bram, tzn. ikony które mi się wyświetlają na ekranie wskazują, że bramy ( wjazdowa i garażowa) są otwarte i to niezależnie w jakim są tak naprawdę położeniu. Problem w tym, że bramy otwieram dużo wcześniej niż je widzę, a obawiam się, że w tym momencie może coś stać koło nich np. inne auto i może przy otwieraniu coś uszkodzić.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Nie i było to powtarzane już kilkanaście razy na forum
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Nie rozumiem związku widoczności stanu bramy z potencjalną przeszkodą w którą brama muszę uderzyć.
Takie zabezpieczania ogrania się fotokomórkami itp podłączonymi bezpośrednio do napędu
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pacula79

Fotokomórki są, ale... skoro " przeszkoda " została postawiona w momencie kiedy brama jest otwarta a skrzydła bramy zaczynają się zamykać to skąd brama ma wiedzieć, że np. w połowie długości od niej czyli między bramą, a fotokomórkami nie stoi przysłowiowe wiadro z wodą, albo bawiące się przy bramie dziecko? Wiadomo, skoro mam wątpliwości, to lepiej tak nie robić i problem z głowy :)
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

pacula79 wrote: Sat Aug 23, 2025 12:51 pm Fotokomórki są, ale... skoro " przeszkoda " została postawiona w momencie kiedy brama jest otwarta a skrzydła bramy zaczynają się zamykać to skąd brama ma wiedzieć, że np. w połowie długości od niej czyli między bramą, a fotokomórkami nie stoi przysłowiowe wiadro z wodą, albo bawiące się przy bramie dziecko? Wiadomo, skoro mam wątpliwości, to lepiej tak nie robić i problem z głowy :)
Nie rozumiem związku z pokazywaniem stanu bramy w AA
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
malarz
Been thanked: 2 times

pacula79 wrote: Sat Aug 23, 2025 12:51 pm Fotokomórki są, ale... skoro " przeszkoda " została postawiona w momencie kiedy brama jest otwarta a skrzydła bramy zaczynają się zamykać to skąd brama ma wiedzieć, że np. w połowie długości od niej czyli między bramą, a fotokomórkami nie stoi przysłowiowe wiadro z wodą, albo bawiące się przy bramie dziecko? Wiadomo, skoro mam wątpliwości, to lepiej tak nie robić i problem z głowy :)
A otwierać w ciemno się nie boisz. Wtedy też jest szansa, że pomiędzy jedną a drugą barierą fotokomórek stoi wiadro z wodą albo bawi się małe dziecko i Ci to nie przeszkadza. Dziwna ta Twoja logika.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Manek329

Witam, ja jam inny problem. W samochodzie posiadam android auto. Łączy się bezprzewodowo z moją komórką ale ikonka Brama - akcja: otwórz/zamknij nie pełni swojej funkcji. Czyli w ogóle nie działa. Może trzeba dodatkowo jeszcze coś ustawić? Nadać uprawnienia, włączyć? Proszę o pomoc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Manek329 wrote: Tue Nov 18, 2025 6:08 am Witam, ja jam inny problem. W samochodzie posiadam android auto. Łączy się bezprzewodowo z moją komórką ale ikonka Brama - akcja: otwórz/zamknij nie pełni swojej funkcji. Czyli w ogóle nie działa. Może trzeba dodatkowo jeszcze coś ustawić? Nadać uprawnienia, włączyć? Proszę o pomoc
Poczytaj tematy o Android Auto - nie będzie działać
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Manek329 wrote: Tue Nov 18, 2025 6:08 am Witam, ja jam inny problem. W samochodzie posiadam android auto. Łączy się bezprzewodowo z moją komórką ale ikonka Brama - akcja: otwórz/zamknij nie pełni swojej funkcji. Czyli w ogóle nie działa. Może trzeba dodatkowo jeszcze coś ustawić? Nadać uprawnienia, włączyć? Proszę o pomoc
Co znaczy w ogóle nie działa ? W aplikacji też nie działa ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Manek329

W aplikacji na telefonie z systemem android działa bez zarzutu. Nie działa w samochodzie z systemem android Auto. Pozdrawiam

Return to “Ogólna dyskusja”