[A] Wersja 25.07

Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

klew wrote: Sat Jul 12, 2025 12:13 pm
RomanG wrote: Sat Jul 12, 2025 12:07 pm Temat dotyczy nowej wersji aplikacji, a ja widzę, że w cloud-zie chyba wszystkie kanały urządzenia zmieniły kolejność na odwotną - zaczynają się od ostatniego do pierwszego. Nie wiem, czy to tylko u mnie, bo do tej pory nie zauważyłem, żeby ktoś o tym wspominał.
Być może tu zaczyna się problem. Jakoś specjalnie nie przeszkadzało mi to, więc się nie odzywałem. :D
W Cloud możesz sobie ustawić jak ma być sortowane
W chodzę w dodane urządzenie na listę kanałów i na kompie mam ok, ale z telefonu sortowanie od tyłu.
Gdzie zmienić sortowanie kanałów?
Bo do sortowania urządzeń jest na górze.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

RomanG wrote: Sat Jul 12, 2025 12:07 pm Temat dotyczy nowej wersji aplikacji, a ja widzę, że w cloud-zie chyba wszystkie kanały urządzenia zmieniły kolejność na odwotną - zaczynają się od ostatniego do pierwszego. Nie wiem, czy to tylko u mnie, bo do tej pory nie zauważyłem, żeby ktoś o tym wspominał.
Być może tu zaczyna się problem. Jakoś specjalnie nie przeszkadzało mi to, więc się nie odzywałem. :D
Odbiegając trochę od tematu apki, tez to zauważyłem kilka dni temu, z tymże u mnie na laptopie tez jest odwrotnie i nie idzie tam nic zmienić.
W Cloud możesz sobie ustawić jak ma być sortowane
Chodzi o nowe kanały, które są dodawane do lokalizacji już istniejącej, tam nie można nic zmienić.
Nowy kanał jest na początku, a chyba tak nie było.
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Kiedy można się spodziewać poprawki na samoczynne przestawianie kanałów w aplikacji? Trwa to już dość długo i jest mocno irytujące, zgłaszane też już było dość dawno przez innego użytkownika.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Yepestis wrote: Wed Aug 27, 2025 6:23 am Kiedy można się spodziewać poprawki na samoczynne przestawianie kanałów w aplikacji? Trwa to już dość długo i jest mocno irytujące, zgłaszane też już było dość dawno przez innego użytkownika.
Opiszesz dokładnie jak to się dzieje? Czy coś się zmienia (przybywa urządzeń)? Jakie kanały i na jakie miejsca się przestawiają? Screeny, filmiki, itp.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Wed Aug 27, 2025 6:42 am
Yepestis wrote: Wed Aug 27, 2025 6:23 am Kiedy można się spodziewać poprawki na samoczynne przestawianie kanałów w aplikacji? Trwa to już dość długo i jest mocno irytujące, zgłaszane też już było dość dawno przez innego użytkownika.
Opiszesz dokładnie jak to się dzieje? Czy coś się zmienia (przybywa urządzeń)? Jakie kanały i na jakie miejsca się przestawiają? Screeny, filmiki, itp.
Wygląda to tak że ustawiam kolejność kanałów według własnych preferencji, przez jakiś czas jest dobrze. Po kilku dniach wchodzę do aplikacji i kolejność kanałów na liście jest wymieszana losowo. Znowu układam po swojemu, przez kilka dni jest dobrze po czym znowu bałagan. Wydaje mi się że za każdym razem mają inną kolejność ale pewności nie mam musiał bym porobić zrzuty ekranu i porównać.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Rozwiązanie na problem z sortowaniem kanałów pojawi się, ale aktualnie udało nam się zweryfikować problem jedynie po stronie serwera, więc dopiero kolejne wydanie serwera powinno rozwiązać ten problem.

Return to “Android”