PODGRZEWAMY OFERTĘ Z NOWYM ZESTAWEM TERMOREGULACJI

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Kompletny zestaw termoregulacji SUPLA.
Supla_KV_1080x1080_termoregulacja.jpg

Przedstawiamy w pełni funkcjonalny zestaw termoregulacji oparty na systemie SUPLA, który pozwala wygodnie i precyzyjnie sterować temperaturą w domu – zarówno lokalnie, jak i zdalnie przez aplikację w telefonie.

W skład zestawu wchodzi:
• 1× GKW-01 – to nowoczesny regulator temperatury przewidziany do sterowania ogrzewaniem podłogowym lub innymi systemami grzewczymi. Umożliwia ono ustawianie temperatury za pomocą przycisków dotykowych na obudowie lub zdalnie za pomocą aplikacji Supla. Regulator temperatury Wi-Fi wyposażono w wyświetlacz matrycowy LED z funkcją automatycznej regulacji jasności. GKW-01 posiada także wyjście przekaźnikowe beznapięciowe 16 A, które może sterować grzałkami elektrycznymi lub zaworami.
• 4x GKW-02 – termoregulatory pokojowe z funkcją „wyzwalaczy akcji” – możliwość uruchamiania innych urządzeń w domu, np. otwierania rolet, bram czy sterowania oświetleniem
• 1x LLM-01 – listwa przewodowa do zarządzania siłownikami, kotłem oraz pompą obiegową.
• 10x zawory SOP-01 – automatyczne sterowanie obiegiem

Dlaczego warto?
• Sterowanie ogrzewaniem z dowolnego miejsca przez aplikację SUPLA (Wi-Fi)
• Możliwość ustawiania harmonogramów i scen – np. obniżenie temperatury nocą lub podczas nieobecności
• Integracja z innymi elementami smart home – dzięki wyzwalaczom akcji w GKW-02
• Idealne rozwiązanie dla ogrzewania podłogowego i tradycyjnych instalacji grzejnikowych
• Prosta instalacja i intuicyjna obsługa
• Oszczędność energii i większy komfort cieplny

A teraz chcielibyśmy poznać Waszą opinię na temat takiego zestawu. Czego w nim brakuje lub czego jest za dużo? Co warto zmienić? Widzicie jakieś realne zastosowanie takiego zestawu?
Ile powinien według Was kosztować taki zestaw i jaki byłby najlepszy?

Chętnie oddamy do testów jeden taki kompletny zestaw.

Czy ktoś jest w stanie realnie go używać i podzielić się zdjęciami z instalacji oraz uwagami? Dajcie pomysły realnego zastosowania, a my wybierzemy jedną osobę, której przekażemy zestaw.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Fajnie by było jeszcze mieć informację jak to wykorzystać mając dwa piętra w zależności od źródła ciepła jak pompa ciepła czy jakiś kocioł

Mnie to już nie dotyczy, ale jak bym miał robić od zera taką instalację to trzeba by rozważyć gdzie taka listwa jest zamontowana:

1. Rozdzielacz w kotłowni z dostępem do źródła ciepła i pompki CO ( jednej na całą instalację lub tylko dla parteru lub zespołu pomp/rozdzielaczy) - akurat u mnie zespół rozdzielacze-pompki
2. Rozdzielacz gdzieś na parterze z pompką lub bez
3. Drugi rozdzielacz gdzieś na piętrze z pompką lub bez, absolutny brak dostępu do sterowania źródła ciepła - tak jest u mnie

więc widzę wyzwanie jak np. sterować siłą pompki CO i mocą grzewczą układu mając dwie takie listy na górę i dół.

Jak się to ma do rozwiązań Auratona?
Mirosław F.

Przesyłam jeszcze trochę inny schemat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Duch__
Been thanked: 6 times

Co mi po sterowaniu poszczególnymi obiegami jak mam jeden punkt pomiarowy temperatury na GKW? Jak to ma działać? Skąd ta listwa wie że do góry temperatura jest odpowiednia, a na dole domu jeszcze nie? A jak chce mieć wyższą temperaturę w łazience względem innych pomieszczeń?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Duch__ wrote: Mon Sep 01, 2025 1:14 pm Co mi po sterowaniu poszczególnymi obiegami jak mam jeden punkt pomiarowy temperatury na GKW? Jak to ma działać? Skąd ta listwa wie że do góry temperatura jest odpowiednia, a na dole domu jeszcze nie? A jak chce mieć wyższą temperaturę w łazience względem innych pomieszczeń?
W zestawie widać 1x GKW-01 + 4x GKW-02 -> także masz 5 punktów pomiarowych. Do tego pewnie można dołożyć jeszcze więcej GKW (kupując osobno).

Mirek wrzuci później jakąś instrukcję i może schematy podłączenia tam będą, to będzie jaśniej :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
adrian4477
Has thanked: 3 times

Widzę że w końcu wchodzicie w temat listw w termoregulacji - super.
Nie powiem, jest to zestaw idealny na moje potrzeby - mam 8-10 sekcji do "wysterowania" - a do montażu już wszystko gotowe, tylko gratów brak.
Wiadomo coś o przybliżonej cenie zestawu i kiedy planujecie wypuścić? Lub czy będzie można zakupić samą listę z siłownikami i użyć swoich sensorów temperatury?
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

W zasadzie wszystkie te elementy zestawu są już na rynku, sam się zdziwiłem :shock:

Listwa
https://sklepzamel.com/produkt/listwa-d ... 4wtlePgFRY

Manual
https://sklepzamel.com/wp-content/uploa ... 17fe2MIfcd
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Mirosław F.

A jaką widzicie cenę takiego zestawu? (Nie sugerujcie się ceną listwy jaka jest w necie 🤣).
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Mirosław F. wrote: Mon Sep 01, 2025 5:43 pm A jaką widzicie cenę takiego zestawu? (Nie sugerujcie się ceną listwy jaka jest w necie 🤣).
Tanio już było ;-)
Myślę, że 1500 zł pozamiatałoby konkurencję :D
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Bardzo fajny zestaw.
Kilka lat temu zastanawiałem się nad podobnym firmy Tech, jednak cena ( ok 4.000), sprowadziła mnie na ziemię :)
Więc myślę, że jakby trochę okroić ten zestaw , a cena nie przekroczyłaby 2.000, to było by ok.
Może zamiast GKW-02 dać THW-01, a zamiast 10 siłowników dać ich z 6-8.?
Oczywiście mogę podjąć się testów, choć mój rozdzielacz ma tylko 4 sekcje podłogówki, a grzejniki obsługują głowice termostatyczne po Zigbee :)

Return to “Nowości”