Cześć,
po małych perypetiach udało mi się migrować na najnowsze dockery 25.07 i Mariadb. Moje dockery działają na Synology (x86). Migrowałem z 25.05 z bazą na Mysql 5.7.20. Pojawiły się u mnie 2 problemy.
1. zniknęła integracja z Google Home. Urządzenia są offline, po zalogowaniu do supli nie widzę też tej integracji. Ponowne połączenie wywala błąd połączenia.
2. wykresy temperatury w apce androida. Tą przypadłość już kiedyś miałem jak aplikacja zmieniła wykresy, ale po paru miesiącach zaczęło działać. Widzę tylko info "Odświeżanie nie powiodło się", nie da się zmienić zakresu (zawsze wraca 7 dni). Kliknięcie "Usuń historię i pobierz ponownie" nic nie daje. Przez www dane są wyświetlane bez problemu.
Będę wdzięczny za wskazówki.
EDIT:
Problemy udało się rozwiązać.
W pliku .env miałem wpisaną domenę bez portu (CLOUD_DOMAIN=), niżej w PORT_HTTPS porty były wpisane . Po dodaniu portu wykresy ruszyły. Integracja google home również.
Problemy po migracji
Moderator: fracz
-
Trantitel
Edycje najlepiej robić po wbiciu się SSH (przez jakiś putty np.). Potem przechodzisz cd do folderu gdzie są pliki, które pewnie klonowałeś z gita. Zapewne na synology \volume1\docker\folder supli i edytujesz poprzez nano czy przez edytor w mc plik .env. Jeśli potrzebujesz wyższych uprawnień to poprzedzasz poleceniem sudo lub podwyższasz uprawnienia "trwale" sudo -i.
Jedyne co zrobiłem to dodałem port do domeny czyli CLOUD_DOMAIN=twojadomena.pl:xxxx gdzie xxxx to port twojej supli.
Jedyne co zrobiłem to dodałem port do domeny czyli CLOUD_DOMAIN=twojadomena.pl:xxxx gdzie xxxx to port twojej supli.