PODGRZEWAMY OFERTĘ Z NOWYM ZESTAWEM TERMOREGULACJI

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

flowerek wrote: Tue Sep 09, 2025 12:01 pm ps1. mam nadzieję, ze GKW mają odpowiednią budowę i zasilacz. niestety większość testowanych przeze mnie systemów ma problem - zasilacz 230-5V nagrzewa się w puszce i przekłamuje zamknięty w obudowie czujnik temperatury - efekt - przekłamanie na ok 2 stopnie na plus w stosunku do temp rzeczywistej
W GKW to nie zasilacz jest problematyczny, tylko samo ESP32. Ono potrafi się grzać do 70-80 stopni... Natomiast GKW mają kompensację temperatury zrobioną i powinny wskazywać poprawną temperaturę mimo tego, że samo urządzenie się grzeje.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
rocko

Mirosław F. wrote: Mon Sep 01, 2025 11:43 am Przesyłam jeszcze trochę inny schemat.
A jak z tą listwą ma się łączyć THW-01
Pietras81
Been thanked: 1 time

Ja właśnie na coś takiego czekałem. Na tą chwilę mogę zamontować na dolnej kondygnacji domu. Jeśli chodzi o czego mi brakuje to zdalnego połączenia listwy z czujnikiem temp. no chyba że jest to w takim razie mogę montować i u góry.

Więc zgłaszam się na testy jeśli oczywiście szczęście dopisze. Mam piec gazowy plus 2 pompy każda do osobnych rozdzielaczy góra dół.
https://pietras-81.aqi.eco/
klew

rocko wrote: Wed Sep 10, 2025 7:07 am
Mirosław F. wrote: Mon Sep 01, 2025 11:43 am Przesyłam jeszcze trochę inny schemat.
A jak z tą listwą ma się łączyć THW-01
Aktualnie nie można. Jak dodamy lokalną komunikację między urządzeniami, to będzie można ustawić THW jako termometr do termostatów (np. do GKW-01 czy GKW-02)
klew

Pietras81 wrote: Wed Sep 10, 2025 7:59 am Ja właśnie na coś takiego czekałem. Na tą chwilę mogę zamontować na dolnej kondygnacji domu. Jeśli chodzi o czego mi brakuje to zdalnego połączenia listwy z czujnikiem temp. no chyba że jest to w takim razie mogę montować i u góry.

Więc zgłaszam się na testy jeśli oczywiście szczęście dopisze. Mam piec gazowy plus 2 pompy każda do osobnych rozdzielaczy góra dół.
Listwa działa przewodowo i sterują nią termostaty GKW-01 lub GKW-02. Każdy termostat wymaga doprowadzenia zasilania L+N oraz między GKW a listwą musi być przynajmniej 1 dodatkowy przewód (aby dać potencjał L) - w takim układzie wszystkie termostaty i listwa muszą pracować na tej samej fazie.
Pietras81
Been thanked: 1 time

klew wrote: Wed Sep 10, 2025 8:16 am
Pietras81 wrote: Wed Sep 10, 2025 7:59 am Ja właśnie na coś takiego czekałem. Na tą chwilę mogę zamontować na dolnej kondygnacji domu. Jeśli chodzi o czego mi brakuje to zdalnego połączenia listwy z czujnikiem temp. no chyba że jest to w takim razie mogę montować i u góry.

Listwa działa przewodowo i sterują nią termostaty GKW-01 lub GKW-02. Każdy termostat wymaga doprowadzenia zasilania L+N oraz między GKW a listwą musi być przynajmniej 1 dodatkowy przewód (aby dać potencjał L) - w takim układzie wszystkie termostaty i listwa muszą pracować na tej samej fazie.
To jeśli muszą być przewody to niestety podziękuję.
https://pietras-81.aqi.eco/
woytas1

Czekam na zdjęcia listwy w środku.Obudowa identyczna jak czarnej konkurencji.Siłowniki też znajome. :roll:
flowerek

woytas1 wrote: Sat Sep 13, 2025 7:12 pm Czekam na zdjęcia listwy w środku.Obudowa identyczna jak czarnej konkurencji.Siłowniki też znajome. :roll:
ale czarna konkurencja ma też listwę z Zigbee :) akurat czarna konkurencja ma inne siłowniki :) ciekawe...
bez radia dla mnie to produkt niszowy niestety.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
Gang

Powinniście też informować o tańszej alternatywie, bo czasami można listwę olać.

Ja np. łazienki mam bez siłowników i piec tam po prostu grzeje.

Więc u mnie wystarcza GKW, ROW i SOPki.

btw. SOP-01 ja przestrzeloną cenę, kupiłem je tylko z czystej sympatii do zamela. np. Afriso, który w CWU/CO jest znany kosztuję połowe.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
klew

Gang wrote: Fri Sep 26, 2025 10:18 am Powinniście też informować o tańszej alternatywie, bo czasami można listwę olać.
Można też kupić samego GKW-02 i o tym też nikt nie informował? Mirku, musisz się poprawić! :P

Return to “Nowości”