Witam wszystkich Suplowiczów,
nie wiem czy piszę w dobrym miejscu tego forum ale sprowadza mnie temat powiadomień.
Wg moich limitów, zdefiniowanych powiadomień mogę mieć 200, niestety aby wysłać powiadomienie trzeba stworzyć reakcje na których limit jest 50. Dobijam już do swojego limitu reakcji mając zaledwie 28 powiadomień. Pytanie brzmi czy jest możliwość utworzenia powiadomienia bez tworzenia reakcji, czy muszę prosić pzygmunta o zwiększenie liczby reakcji?
Po za tym może warto rozważyć aby w miejscu gdzie są zakładki "reakcje" "harmonogramy" itd. pojawiła się osobna zakładka "powiadomienia" i nie miała by nic wspólnego z limitem reakcji?
Oddzielenie powiadomień od reakcji
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Pamiętam, że ten post już czytałemtomekgawronn wrote: Wed Sep 10, 2025 12:26 pm Witam wszystkich Suplowiczów,
nie wiem czy piszę w dobrym miejscu tego forum ale sprowadza mnie temat powiadomień.
Wg moich limitów, zdefiniowanych powiadomień mogę mieć 200, niestety aby wysłać powiadomienie trzeba stworzyć reakcje na których limit jest 50. Dobijam już do swojego limitu reakcji mając zaledwie 28 powiadomień. Pytanie brzmi czy jest możliwość utworzenia powiadomienia bez tworzenia reakcji, czy muszę prosić pzygmunta o zwiększenie liczby reakcji?
Po za tym może warto rozważyć aby w miejscu gdzie są zakładki "reakcje" "harmonogramy" itd. pojawiła się osobna zakładka "powiadomienia" i nie miała by nic wspólnego z limitem reakcji?
Powiadomienia można generować np. 10 szt w jednej scenie. Scenę można uruchamiać ręcznie, bez Reakcji, także ogólnie to nie jest tak, że "1 reakcja -> 1 powiadomienie".
Jeśli Ci mało, to pisz do Przemka - zwiększy Ci limit reakcji.
W menu obok harmonogramów już od dawna jest planowane dodanie "powiadomienia", tak aby łatwiej było znaleźć te wszystkie powiadomienia, zamiast przekopywać się przez reakcje, sceny itd.
Natomiast nie ma czegoś takiego jak "powiadomienie bez reakcji", gdy chcesz, aby to powiadomienie było wysłane w reakcji na jakąś zmianę.
Jeśli chcesz "powiadomienie bez reakcji", to możesz je wysłać ze sceny ;P. I ręcznie sobie w apce odpalać - ale pewnie nie to masz na myśli.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Offtop
@klew coś jest nie tak z forum, bo też nie raz tak mam że kilka razy widzę post jako nowy, albo na edycji postu tak się dzieje albo nie wiem czemu
@klew coś jest nie tak z forum, bo też nie raz tak mam że kilka razy widzę post jako nowy, albo na edycji postu tak się dzieje albo nie wiem czemu
-
klew
Na pewno jak zostanie przeniesiony do innego działu, to tam widać go jako nieprzeczytany.[email protected] wrote: Wed Sep 10, 2025 1:21 pm Offtop
Ale ten tutaj wygląda na nowy
-
tomekgawronn
Jeśli chodzi o post to rzeczywiście usunąłem go z dyskusji ogólnej bo nikt na niego nie odpowiedział... i przekopiowałem tutaj.
Wracając do powiadomień to doprecyzuję:
Otóż "dorobiłem się" tableta na ścianie, najczęściej używane kanały czy sceny wyrzuciłem jako wigdzet na ekran domowy, ale z racji że nie są wspierane potwierdzenia w formie graficznej, że coś się załączyło lub wyłączyło wymyśliłem, że dodam w reakcji powiadomienie aby potwierdzić załączenie lub wyłączenie danego kanału. Tym sposobem bardzo szybko dobiłem do limitu reakcji.
Stąd mój post. Stąd pytanie czy dałoby się uniezależnić jedno od drugiego.
Włączając np. oświetlenie zewnętrzne nie trzeba by wówczas tworzyć REAKCJA -> WYŚLIJ POWIADOMIENIE, tylko można by od razu WYŚLIJ POWIADOMIENIE
Wracając do powiadomień to doprecyzuję:
Otóż "dorobiłem się" tableta na ścianie, najczęściej używane kanały czy sceny wyrzuciłem jako wigdzet na ekran domowy, ale z racji że nie są wspierane potwierdzenia w formie graficznej, że coś się załączyło lub wyłączyło wymyśliłem, że dodam w reakcji powiadomienie aby potwierdzić załączenie lub wyłączenie danego kanału. Tym sposobem bardzo szybko dobiłem do limitu reakcji.
Włączając np. oświetlenie zewnętrzne nie trzeba by wówczas tworzyć REAKCJA -> WYŚLIJ POWIADOMIENIE, tylko można by od razu WYŚLIJ POWIADOMIENIE
-
klew
Ale to nadal jest reakcja na zmianę stanu, więc sprowadza się to do tego samegotomekgawronn wrote: Thu Sep 11, 2025 4:47 am Otóż "dorobiłem się" tableta na ścianie, najczęściej używane kanały czy sceny wyrzuciłem jako wigdzet na ekran domowy, ale z racji że nie są wspierane potwierdzenia w formie graficznej, że coś się załączyło lub wyłączyło wymyśliłem, że dodam w reakcji powiadomienie aby potwierdzić załączenie lub wyłączenie danego kanału. Tym sposobem bardzo szybko dobiłem do limitu reakcji.
Jeśli potrzebujesz więcej -> napisz do Przemka - bez problemu Ci zwiększy, aby niczego nie brakło.
Natomiast nie wiem czy widgety to najlpeszy pomysł na tablet sterujący domem - właśnie ze względu na brak informacji o stanie.
Może kiedyś w Supli doczekamy się lepszego "dashboardu", który będzie się nadawał do tabletów
Obecnie możesz spróbować sterować np. przez "google home", albo nowsze Androidy mają "sterowanie domem" i tam się buduje coś w stylu dashboarda. Supla niestety tam nie udostępnia swoich urządzeń, ale można na około przez google home to zrobić.
-
tomekgawronn
Widgety to nie jest szczyt moich marzeń jeśli chodzi o sterowanie, ale fajnie mieć szybki dostęp do co ważniejszych urządzeń z poziomu ekranu startowego niż przewijać się przez wszystkie zakładki w aplikacji, po za tym to całkiem fajnie wyglada
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Po kliknięciu na widget powinien się pojawić komunikat "wykonano", który potwierdza wykonanie akcji.tomekgawronn wrote: Thu Sep 11, 2025 11:30 am Widgety to nie jest szczyt moich marzeń jeśli chodzi o sterowanie, ale fajnie mieć szybki dostęp do co ważniejszych urządzeń z poziomu ekranu startowego niż przewijać się przez wszystkie zakładki w aplikacji, po za tym to całkiem fajnie wyglada
Może to wystarczy zamiast powiadomień?
-
tomekgawronn
Pojawia się... ale po prostu chciałem aby komunikat o wykonaniu zdarzenia był jasny i czytelny. Zwrócę się z prośbą o zwiększenie limitu 
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Co swoją drogą jest trochę biedne, można by napisać co wykonano ? jak klikam dwie bramy to nie będę wiedział którą wykonano jeśli jedna nie poszłaklew wrote: Thu Sep 11, 2025 11:39 amPo kliknięciu na widget powinien się pojawić komunikat "wykonano", który potwierdza wykonanie akcji.tomekgawronn wrote: Thu Sep 11, 2025 11:30 am Widgety to nie jest szczyt moich marzeń jeśli chodzi o sterowanie, ale fajnie mieć szybki dostęp do co ważniejszych urządzeń z poziomu ekranu startowego niż przewijać się przez wszystkie zakładki w aplikacji, po za tym to całkiem fajnie wyglada
Może to wystarczy zamiast powiadomień?