Zamel będzie miał update dla ROW-01 i ROW-02josh wrote: Mon Apr 16, 2018 10:21 am Chodzi o zupełnie nowe urządzenia, czy aktualizacje obecnie dostępnych ?(mam na uwadze głównie ZAMEL)
CLOUD v2.2 BETA
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
josh
Odnosząc się jeszcze do aktualizacji modułów, chciałbym zapytać czy w przyszłości będzie takowa możliwość z poziomu Cloud-a lub aplikacji mobilnej, bez lokalnego wprowadzania urządzeń w tryb aktualizacji?
-
pzygmunt
Kategorycznie nie, ze względu na kwestie bezpieczeństwa.josh wrote: Mon Apr 16, 2018 10:49 am Odnosząc się jeszcze do aktualizacji modułów, chciałbym zapytać czy w przyszłości będzie takowa możliwość z poziomu Cloud-a lub aplikacji mobilnej, bez lokalnego wprowadzania urządzeń w tryb aktualizacji?
Jeżeli ktoś uzyskałby w jakiś sposób dostęp do prywatnych kluczy służących do podpisu firmware-u to mógłby np stworzyć w bardzo prosty sposób botnet składający się na chwilę obecną z kilkudziesięciu tysięcy urządzeń.
-
josh
Rozumiem, bezpieczeństwo jest najważniejsze.pzygmunt wrote: Mon Apr 16, 2018 11:19 amKategorycznie nie, ze względu na kwestie bezpieczeństwa.josh wrote: Mon Apr 16, 2018 10:49 am Odnosząc się jeszcze do aktualizacji modułów, chciałbym zapytać czy w przyszłości będzie takowa możliwość z poziomu Cloud-a lub aplikacji mobilnej, bez lokalnego wprowadzania urządzeń w tryb aktualizacji?
Jeżeli ktoś uzyskałby w jakiś sposób dostęp do prywatnych kluczy służących do podpisu firmware-u to mógłby np stworzyć w bardzo prosty sposób botnet składający się na chwilę obecną z kilkudziesięciu tysięcy urządzeń.
-
Lucas
Jak to jak zwykle zaspałem i widzę dopiero dzisiaj
Czy dobrze widzę, że w grupie kanałów może tylko jedna lokalizacja? Czyli nie mogę zrobić grupy np. grupy "Światło wszędzie" i podczepić urządzenia z pokoi, kuchni, przedpokoju, etc. i zaświecać je wszystkie naraz w tych lokalizacjach?
-
pzygmunt
W jakim celu tak robić ?Lucas wrote: Mon Apr 16, 2018 12:09 pmJak to jak zwykle zaspałem i widzę dopiero dzisiaj
Czy dobrze widzę, że w grupie kanałów może tylko jedna lokalizacja? Czyli nie mogę zrobić grupy np. grupy "Światło wszędzie" i podczepić urządzenia z pokoi, kuchni, przedpokoju, etc. i zaświecać je wszystkie naraz w tych lokalizacjach?
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Gaszenia całego oświetlenia jednym przyciskiem przy wyjściu z domu , biura. Można by to sprzegnąć z alarmem i przy uzbrojeniu gasić światło automatycznie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Grupa kanałów może być przypisana do jednej lokalizacji - trzeba ją gdzieś na smartfonie pokazać. Nie ma natomiast żadnych przeszkód, byś przypisał do niej kanały z różnych lokalizacji.Lucas wrote: Mon Apr 16, 2018 12:09 pm Czy dobrze widzę, że w grupie kanałów może tylko jedna lokalizacja? Czyli nie mogę zrobić grupy np. grupy "Światło wszędzie" i podczepić urządzenia z pokoi, kuchni, przedpokoju, etc. i zaświecać je wszystkie naraz w tych lokalizacjach?
-
Lucas
Zrobiłem grupę, wybrałem lokalizację i dodałem urządzenia z dwóch różnych lokalizacji. Jak teraz zobaczyć tę grupę w aplikacji? Suwak pokaż w klienckich jest włączony.fracz wrote: Mon Apr 16, 2018 3:36 pmGrupa kanałów może być przypisana do jednej lokalizacji - trzeba ją gdzieś na smartfonie pokazać. Nie ma natomiast żadnych przeszkód, byś przypisał do niej kanały z różnych lokalizacji.Lucas wrote: Mon Apr 16, 2018 12:09 pm Czy dobrze widzę, że w grupie kanałów może tylko jedna lokalizacja? Czyli nie mogę zrobić grupy np. grupy "Światło wszędzie" i podczepić urządzenia z pokoi, kuchni, przedpokoju, etc. i zaświecać je wszystkie naraz w tych lokalizacjach?