CAR PLAY / ADROID AUTO

matrix0606

mipolansk wrote: Wed Aug 13, 2025 5:50 pm Aktualnie nie ma takiej możliwości.
Będę płakał. Masakra.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
RobertDeClair

Zauważyłem, że coś drgnęło na CarPlay w supla,
Już kombinowałem by jakoś sceny z tuya przerzucić na odpalanie adresów wystawionych jako tap to run i trigerować stronę internetową.
tutaj Tuya też nie pomaga, bo nie ma bezposredino web hook tylko trzeba się bawić w trigerowanie odpalania harmonogramu, harmonogram odpala widomosc sms a automatyczny skrot czyta sms i dopiero odpala strone... to jakas pomylka w ewolucji automatyzacji XD

Ale do brzegu....

1 widgety do iOS 26 - troche dziwnie opisane pół po polsku pół po angielsku.

widget szybki podgląd.... co to jest? Nie udało mi się tego uruchomić, pozostał w statusie konfiguracja widgetu jest nieprawidlowa
widget podwójna akcja to chyba powinno być jako tap to run... zgadywalem, ze jest to po prostu uruchomienie akcji
widget double action.... jak wyzej, cos jak scena tylko wykonywany po kolejnych tapnięciach jakby krok po kroku.

2 brakuje w car play supla scen (albo nie zatrybilem jak je ujrzec). Na szczescie sceny sa w widgetach,
brakuje czegos co by zasygnalizowalo, ze przycisk widgetu zareagowal na tapniecie cos a'la podpis, wykonuję polecenie, albo ksztalt przycisku na sekunde zmieniajacy sie na wcisniety. i nie wiem czy nie zatrybil bo nie ma polaczenia, czy zatrybil, czy co sie dzieje... bo ikonki nie dzialaja jak w aplikacji (nie odzwierciedlaja statusu zamkniecia otwarcia bramy np).
jest przycisk na dodawanie do carplay elementow ale nie ma przycisku do ich usuwania :)

Zeby nie bylo, ze jestem maruda (no jestem) to bardzo dziekuję, bo latwiej jest z ekraniku wyklikac niz wydobywac telefon z plecaka / torebki :)
zeszło kilka lat na dotarcie do tego miejsca.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Jeśli chodzi o widżety, to jak możesz podrzuć jakieś screeny gdzie brakuje tłumaczeń polskich. Jesteś pierwszy który zgłasza taki problem.
Natomiast szybki podgląd wspiera aktualnie tylko czujniki temperatury i/lub wilgotności. Jeżeli nie masz takiego czujnika to faktycznie nie będziesz mógł uruchomić takiego widżetu. Jeśli chodzi o podwójne akcje, to faktycznie coś tam się za dużo wyświetla Powinien być tylko jeden taki widżet. Poprawię. W tym widżecie chodzi o to, że możesz wybrać dwie akcje. Akcje tworzy się w ustawieniach aplikacji. Możesz stworzyć akcje "Odsłoń roletę" i "Zasłoń roletę" i mieć to jednym widżecie z dwoma przyciskami.
Odnośnie CarPlay, to możesz dodawać sceny. Musisz wejść w ustawienia w aplikacji -> Akcje dla widżetów/CarPlay. Jak klikniesz tam w plus to pod kontem masz do wyboru co chcesz dodać (kanał, grupa, scena). Jak przejdziesz na sceny, to będziesz mógł dodać scenę. Co do wykonania, to z tego co pamiętam tam się powinien pojawiać podpis "Wykonuje..." albo coś podobnego. W przypadku błędu, jeżeli masz włączone odtwarzanie komunikatów w ustawieniach to błąd zostanie odtworzony. A przycisk usuń jest jak otworzysz wybraną akcję w ustawieniach telefonu.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Michał u mnie jedyny brak tłumaczenia jest tylko w jednym z widżetów.
IMG_5151.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

Faktycznie coś mi się tam z tymi tłumaczeniami pomieszało. Ten co ma polską nazwę "Podwójna" akcja powinien mieć "pojedyncza akcja", a ten co ma angielską nazwę "Double action" powinien mieć polską "podwójna akcja". W następnym wydaniu będzie poprawione.
RobertDeClair

Czesc,

Sceny znalazłem, dziękuję.

Dokładnie o te tłumaczenia mi chodziło.
Podwójna akcja - która powinna mieć nazwę "Pojedyncza akcja"
Image

Double Action - które powinno mieć przetłumaczoną nazwę "Podwójna Akcja", dodatkowo tutaj permanentnie mam ze konfiguracja jest nieprawidłowa - no jest nieprawidlowa, bo to jest etap tworzenia widgetu w ktorym nie ma jeszcze przypisanych akcji, sugerowałbym raczej informację "Po dodaniu widgetu ustaw akcje"
Image

Co to jest obracanie inteligentne i sugestie widgetów?
Image

Jak usunąć widgety z tego menu, by nie pokazywały się na widgecie grupowym w telefonie?
Image

Super sprawa teraz jest, no coś pięknego. :)
Jakby pokazywało jeszcze stany z urządzeń typu czujnik zamknięcia bramy, tak jak jest to zrobione w apce :)
mipolansk

RobertDeClair wrote: Sat Sep 27, 2025 11:05 am Co to jest obracanie inteligentne i sugestie widgetów?
Image
Tego za bardzo nie wiem, to by musiał się ktoś z użytkowników iPhone'a wypowiedzieć, bo to są jakieś systemowe komponenty, a nie suplowe
RobertDeClair wrote: Sat Sep 27, 2025 11:05 am Jak usunąć widgety z tego menu, by nie pokazywały się na widgecie grupowym w telefonie?
Image
Kliknij na wybraną akcję, to się otworzy okno edycji i tam na dole będzie przycisk do usuwania.

Return to “iOS”