Płytka PCB ESP -07 pod wifisocket_x4_DS18B20

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr kwie 18, 2018 8:27 pm

dodaj jakieś ekeltrolity (jakie masz) na zasilaniu modułu 3,3V i będzie gtiara :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 19, 2018 4:39 pm

Dodałem 470 uf oraz 100uF. Efekt raczej marny. Jest lepiej ale dalej dziwne zachowanie.
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw kwie 19, 2018 5:03 pm

QLQ pisze:
czw kwie 19, 2018 4:39 pm
Dodałem 470 uf oraz 100uF. Efekt raczej marny. Jest lepiej ale dalej dziwne zachowanie.
A masz wgraną najnowszą kompilację softu:

https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... v2.5.3.rar

czy coś starego.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 19, 2018 6:04 pm

Zybi pisze:
czw kwie 19, 2018 5:03 pm
QLQ pisze:
czw kwie 19, 2018 4:39 pm
Dodałem 470 uf oraz 100uF. Efekt raczej marny. Jest lepiej ale dalej dziwne zachowanie.
A masz wgraną najnowszą kompilację softu:

https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... v2.5.3.rar

czy coś starego.

Właśnie ją wywaliłem , przeorałem blankiem i wgrałem ver 2.0 ale nie tak jak wcześniej tylko bez pliku init...
Na chwilę obecną testuję i jak na razie działa podobnie jak 2.5.3. \
Jak będzie dalej się dziwnie zachowywać to dodam 2 router aby zasięg był lepszy. Ale wczoraj na routerze 1 m od modułu z 2.5.3 się krzaczyło. Inne moduły nie miały problemu z zasięgiem więc ten też raczej nie powinien. Ale mogę się mylić

Wielkie dziękuję dla Was wszystkich , że taką chęcią pomagacie .
Walka trwa :) Dam znać o efektach
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw kwie 19, 2018 6:09 pm

QLQ pisze:
czw kwie 19, 2018 4:39 pm
Dodałem 470 uf oraz 100uF. Efekt raczej marny. Jest lepiej ale dalej dziwne zachowanie.
Ten drugi ma być 100 nF (nano, nie mikro)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 19, 2018 6:16 pm

slawek pisze:
czw kwie 19, 2018 6:09 pm
QLQ pisze:
czw kwie 19, 2018 4:39 pm
Dodałem 470 uf oraz 100uF. Efekt raczej marny. Jest lepiej ale dalej dziwne zachowanie.
Ten drugi ma być 100 nF (nano, nie mikro)
Uaale nie mam Nano. Tak właśnie myślałem. A jeszcze czy ich kolejność np w stronę zasilania 3v3 jest istotną?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw kwie 19, 2018 6:19 pm

Nieistotna, ważne, aby jak najbliżej nóżki zasilającej modułu ESP
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 19, 2018 6:21 pm

Mam 100nF ale smd nie elektrolit. Hmm?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw kwie 19, 2018 6:22 pm

Nie ma elektrolitów 100nF ;)
Będzie super
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 19, 2018 6:25 pm

No to Uwaga Lutuuuje !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”