Dwa Boxy Auratona sterowanie źródłem ciepła.

aras2

Witam.
Odebrałem dwie listwy Auratona FHC z serwisu bo jedna miała problem z zasięgiem. Ogólnie mam dwa rozdzielacze do ogarnięcia (parter i piętro ) i chciałbym zwiększyć zasięg aby zwiększyć niezawodność poprzez dołożenie drugiego BOXa . Na razie nie ma możliwości, aby urządzenia pomiędzy Boxami można wiązać ze sobą - chodzi tutaj o sterowanie pracą pompy ciepła i pompy obiegowej, pytanie dla kolegi Klew czy jest szansa żeby to ogarnąć . Jak już kolegę wywołałem do tablicy to chciałbym się przypomnieć i poprosić o wyświetlanie temp. Dodatkowej z FHC w aplikacji 😀
Pozdrawiam
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Komunikacja lokalna jest w planach, ale nie spodziewałbym się tego szybko.

Zmiany w apce też muszą poczekać (urlopy)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
aras2

klew wrote: Mon Aug 18, 2025 7:30 pm Komunikacja lokalna jest w planach, ale nie spodziewałbym się tego szybko.

Zmiany w apce też muszą poczekać (urlopy)
Ok dzięki za info będę co jakiś czas się przypominać
Sekai

Jeżeli mogę to się tu podepne by nie robić syfu na forum :D
Moje pytanie czy do jednego boxa można podpiąć 2 rozdzielacze ? Czyli na jednym boxie ogarnąć ogrzewanie dwóch kondygnacji z dwoma rozdzielaczami?
klew

Sekai wrote: Wed Oct 01, 2025 12:39 pm Jeżeli mogę to się tu podepne by nie robić syfu na forum :D
Moje pytanie czy do jednego boxa można podpiąć 2 rozdzielacze ? Czyli na jednym boxie ogarnąć ogrzewanie dwóch kondygnacji z dwoma rozdzielaczami?
Można do jednego Boxa podłączyć 2 FHC
Sekai

klew wrote: Wed Oct 01, 2025 12:54 pm
Sekai wrote: Wed Oct 01, 2025 12:39 pm Jeżeli mogę to się tu podepne by nie robić syfu na forum :D
Można do jednego Boxa podłączyć 2 FHC
Dziękuję jeżeli zasięg pozwoli to trochę zaoszczędzę :D
Czyli zakupy można zrobić szybciej :D
Ale ogólnie można więcej podpiąć czy 2 FHC to max ?
klew

Sekai wrote: Wed Oct 01, 2025 1:13 pm Dziękuję jeżeli zasięg pozwoli to trochę zaoszczędzę :D
Czyli zakupy można zrobić szybciej :D
Ale ogólnie można więcej podpiąć czy 2 FHC to max ?
Myślę, że 4 powinny działać bezproblemowo (plus ~10 innych prostszych urządzeń). Tam są ogólnie limity w kilku miejscach

Natomiast przy dwóch Box, nie ma obecnie metody na proste sterowanie jednym piecem. Także lepiej to robić na 1x Box
Sekai

klew wrote: Wed Oct 01, 2025 1:59 pm
Myślę, że 4 powinny działać bezproblemowo (plus ~10 innych prostszych urządzeń). Tam są ogólnie limity w kilku miejscach

Natomiast przy dwóch Box, nie ma obecnie metody na proste sterowanie jednym piecem. Także lepiej to robić na 1x Box
Akurat mam pompę ciepła i ja nie steruje z tego systemu :D
Moja pompa steruje temperatura w buforze 500l (chciałem 1000l ale nie było w hurtowniach wtedy )
Mój cel to stworzyć na supli swój system do ogrzewania domu do którego powoli dążę wiadomo finanse ale do przodu :D
Mam Pv (stare zasady), pompę ciepła, bufor i 100% podłogowki.
Chodzi by jak najoptymalniej to wykorzystać.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Sekai wrote: Wed Oct 01, 2025 3:50 pm
klew wrote: Wed Oct 01, 2025 1:59 pm

Akurat mam pompę ciepła i ja nie steruje z tego systemu :D
Moja pompa steruje temperatura w buforze 500l (chciałem 1000l ale nie było w hurtowniach wtedy )
Mój cel to stworzyć na supli swój system do ogrzewania domu do którego powoli dążę wiadomo finanse ale do przodu :D
Mam Pv (stare zasady), pompę ciepła, bufor i 100% podłogowki.
Chodzi by jak najoptymalniej to wykorzystać.
Przerabialiśmy takich przypadków dziesiątki i jak najbardziej da się. Jeśli nie mieszkasz w jakimś poniemieckim bunkrze z dwumetrowym żelbetonowym stropem to AURATON Box ogarnie spokojnie dwie kondygnacje. Folia aluminiowa w podłodze potrafi skutecznie obciąć “radio”, ale jak do tej pory Box skutecznie stawiał temu czoło. Są to urządzenia radiowe i każdy przypadek jest inny. W razie czego zapraszam do kontaktu tel.: 61 840 40 55, lub e-mail taki jak nick. Pozdrawiam.
W.R.

Return to “AURATON Box”