[A] Wersja 25.10

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W Google Play dla Beta testerów została opublikowana nowa wersja - 25.10. Wersja ta zawiera następujące zmiany:

- Aplikacja została dostosowana do obsługi stron pamięci o rozmiarze 16KB
- Poprawiona została pozycja nowo dodanych kanałów do lokalizacji posortowanych wg użytkownika (nowy kanał pojawi się jako ostatni w lokalizacji)
- Zmieniono opis pola typu zasilania w okienku (i) (zamiast "Zasilanie bateryjne: tak/nie", pojawi się teraz "Zasilanie: bateryjne/sieciowe")
- Dodano możliwość otwierania detali termostatów podrzędnych. Użytkownik może kliknąć na taki termostat aby otworzyć jego detale i mieć dostęp do powiązanych termometrów.
- Dodano możliwość zmiany precyzji temperatury w ustawieniach aplikacji (jedno lub dwa miejsca po przecinku)
- Odświeżono wykresy temperatury w starszych termostatach Heatpol.
- Przywrócono ostrzeżenia na liście kanałów o kończącej się żywotności źródła światła.
- Poprawiono błąd który powodował, że na widoku ogólnym termostatu nie odświeżały się ikony powiązanych kanałów pompy oraz źródła ciepła/chłodu.
- Rozszerzono informację o wykonaniu akcji z widżetu. Do tekstu "wykonano" dodana została nazwa kanału.
- W detalach termostatu dodano informację o aktywnej ochronie przed zamrożeniem/przegrzaniem.
- Poprawione zostało położenie przycisków w dialogu wyświetlanym na końcu kreatora dodawania urządzeń w przypadku gdy urządzenie nie ma żadnych kanałów. Dialog ten informuje o tym, że należy dokończyć konfigurowanie urządzenia w cloud.
- Dodano możliwość odblokowywania obracania ekranu w aplikacji. Opcja ta jest ukryta, aby ją aktywować należy przejść do widoku "O PROGRAMIE" i kliknąć 5 razy w napis "Wersja z dnia: ...". Odblokowanie trybu programisty zostanie potwierdzone przez pokazanie krótkiej wiadomości. Spowoduje to wyświetlenie dodatkowej opcji w menu głównym aplikacji. Jako ostatnie pojawi się "OPCJE PROGRAMISTY". Wchodząc tam w ustawieniach eksperymentalnych możecie włączyć obracanie ekranu. Jest to opcja eksperymentalna, która może jeszcze nie działać prawidłowo na wszystkich widokach aplikacji.

Edit 8.11 - post
- Dodana została możliwość ponownego wyłączenia opcji deweloperskich (wewnątrz znajduje się dodatkowy przełącznik). Więc jak włączycie sobie obracanie ekranu to potem można te opcje ukryć, żeby nie zaśmiecały menu
- Dodano widżet dla zbiorników pokazujący aktualny stan
- Dodano dodatkowe możliwości do ustawień developerskich:
* Możliwość eksportu bazy danych
* Możliwość włączenia/wyłączenia logowania i eksportu pliku z logami (zalecam nie zostawiać włączonych logów, ponieważ szybko rośnie ich rozmiar)
- Poprawiono błąd który powodował, że kanały nie chciały się pojawiać w lokalizacji z której wcześniej zostały wszystkie usunięte.

Standardowo zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Wed Oct 08, 2025 9:13 am, edited 1 time in total.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Obracanie ekranu na Androidzie 15 z HyperOS 2 działa bardzo dobrze. Nie zauważyłem nic niepokojącego. Fajnie to wygląda :)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Na tablecie z Andrioid 13 też ;)
Tylko nie jest to jeszcze dobrze wyjustowane, tak wiem to wersja eksperymentalna ;)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lukasz06 wrote: Thu Oct 02, 2025 6:34 pm Na tablecie z Andrioid 13 też ;)
Tylko nie jest to jeszcze dobrze wyjustowane, tak wiem to wersja eksperymentalna ;)
Możesz wrzucać screeny, aby było wiadomo o co chodzi
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Proszę 😉
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Mam i ja ;)

Z tego co zauważyłem, to menu po rozwinięciu w poziomie jest niekompletne. U mnie kończy się na ' O programie'.
Zapewne wszytko co poniżej jest poza ekranem.

Na jakiekolwiek wykresy w poziomie nie ma co patrzeć :roll: rysują się, ale mają za mało miejsca.

Po kliknięciu i przytrzymaniu w dowolną belkę w pionie, tak aby pojawiło się okno z wprowadzaniem poświadczeń głównego użytkownika i obróceniu ekranu w poziom, nie mamy widocznych przycisków Anuluj/OK.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Nie wiem czy to kwestia nowej wersji apki lub serwera. Lokalizacja (jedna z wielu) była i nagle zniknęła z apki. Jest w cloud, są w niej urządzenia, jest identyfikator .... a w apce była i "znikła".
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

YoMan wrote: Thu Oct 02, 2025 10:46 pm Nie wiem czy to kwestia nowej wersji apki lub serwera. Lokalizacja (jedna z wielu) była i nagle zniknęła z apki. Jest w cloud, są w niej urządzenia, jest identyfikator .... a w apce była i "znikła".
Jak się przełączysz na inne konto i wrócisz to dalej jej nie ma? A kanały trafiły do innej czy w ogóle ich nie widać?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mipolansk wrote: Fri Oct 03, 2025 5:18 am
YoMan wrote: Thu Oct 02, 2025 10:46 pm Nie wiem czy to kwestia nowej wersji apki lub serwera. Lokalizacja (jedna z wielu) była i nagle zniknęła z apki. Jest w cloud, są w niej urządzenia, jest identyfikator .... a w apce była i "znikła".
Jak się przełączysz na inne konto i wrócisz to dalej jej nie ma? A kanały trafiły do innej czy w ogóle ich nie widać?
Nie ma nawet jak ubije apke. Kanałów w ogóle brak ... chyba
YoMan
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

mipolansk wrote: Wed Oct 01, 2025 6:32 am ....
Standardowo zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
Skoro tak, to też się podzielę; na starym, poczciwym "S10e" wszystko działa prawidłowo - przynajmniej nie zauważyłem nic niepokojącego.
Inna sprawa, że obrócenie telefonu w moim przypadku nic nie poprawia, a wręcz korzystanie na "takim sprzęcie" :lol: jest "małokomfortowe".

Return to “Android”