Cześć
1.Czy sonoff-em z suplą mogę sterować NICE RB350?
2.Czy podłączam się równolegle?( chyba nie bo tam mam 230V)
3.Jeżeli pkt2 tak- to jak i gdzie?, Jeżeli nie to jak go najprościej włączyć pozbywając się na wyjściu 230v?
pzdr
Sonoff brama NICE
-
groszek33
oj tam oj tam
Sibikk
albo już ślepy jestem ale nie mogę znaleźć z jednym przekaźnikiem
sorki
Sibikk
albo już ślepy jestem ale nie mogę znaleźć z jednym przekaźnikiem
sorki
Kto pyta nie błądzi:))
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
Wydaje mi się że tam zewnętrze sterowanie jest możliwe tylko w miejscu "przełącznik na klucz" ale to wymaga sonoff dual z wyjściem bez potencjału i odpowiednim softem gate (podtrzymanie). Przynajmniej tak wynika z instrukcji pdf która znalazłem w internecie.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Podłączasz się pod wejście PP.Lechu_ wrote: Fri Apr 20, 2018 5:28 am Wydaje mi się że tam zewnętrze sterowanie jest możliwe tylko w miejscu "przełącznik na klucz" ale to wymaga sonoff dual z wyjściem bez potencjału i odpowiednim softem gate (podtrzymanie). Przynajmniej tak wynika z instrukcji pdf która znalazłem w internecie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
groszek33
Na pp jest + 24 a stop -24 i tam się włączam?pzygmunt wrote: Fri Apr 20, 2018 9:40 amPodłączasz się pod wejście PP.Lechu_ wrote: Fri Apr 20, 2018 5:28 am Wydaje mi się że tam zewnętrze sterowanie jest możliwe tylko w miejscu "przełącznik na klucz" ale to wymaga sonoff dual z wyjściem bez potencjału i odpowiednim softem gate (podtrzymanie). Przynajmniej tak wynika z instrukcji pdf która znalazłem w internecie.
Kto pyta nie błądzi:))
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
weź zaróweczkę jakąś na 12V i podłącz pod oba zaciski P.P.., moim zdaniem brama powinna ruszyć się, zatrzymać i zamknąć. Gdy masz sonoffa bez ,,napięciowego" (brak napięcia na wyjściu) to po prostu jego bez potencjałowe wyjście podłączasz do zacisków na centrali (P.P.)