Witam,
mam problem z SBW-02 ANT z internetem przez światłowód od lokalnego dostawcy. Moduł łączy się do wifi, zasięg 70%, jednak dalej łączy się losowo z internetem (po 5 min, po 30 min). Przełączając na DSL z Orange nie było i nie ma problemów, hot spot z telefonu też bez problemu. Jednak z DSL będę rezygnował (tylko 16 Mbit). Myślałem, że moduł się uszkodził i kupiłem drugą sztukę, ale wszystko tak samo działało.
Znalazłem na forum, że może to być problem z certyfikatem ssl 4096bit na układzie ESP8266 w SBW-02. Czy sytuację poprawiłby moduł ESP32? Czy jakieś inne rozwiązania?
Brama przesuwana dwuskrzydłowa - dwa napędy FAAC 740.
Problem z łącznością SBW02 ANT z internetem od nowego dostawcy.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Moja rada - męcz o rozwiązanie problemu dostawcę Internetu. Używasz router Wi-Fi od dostawcy, czy masz swój router?
Poczytaj: https://www.blaszczak.pl/internet-swiat ... tth-i-ont/, może dostawca wymieni Ci swój router na ONT, a Ty podłączysz sobie własny, dobry router.
Poczytaj: https://www.blaszczak.pl/internet-swiat ... tth-i-ont/, może dostawca wymieni Ci swój router na ONT, a Ty podłączysz sobie własny, dobry router.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
maciek.b
To było właśnie pierwszym tropem, wymieniony router ONT na inny, z jakiegoś krzaka na Huawei, ten podłączony po WAN do mojego Tp-linka ER706W, i dalej Deco P9. Kilka godzin z kuzynem informatykiem zmienialiśmy konfiguracje, opcje itd. Nawet bezpośrednie podłączenie tylko i wyłącznie SBW-02 do routera. Wszystko bez zmian.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Mecz dostawcę niech szuka czy gdzieś nie znikają pakiety albo nie ma problemów z DNS, u mnie była taka sytuacja że ich DNS mieszał i mnie rozlaczalo z internetem co kilkanaście minut, dopiero po pokazaniu że pakiety giną na serwerze DNS zaczęli rozmawiać normalnie, coś poprzestawiali , i dodatkowo wymienili router na ONT, do którego podłączyłem twojego TP-linka, bo ich Huawei miał koszmarny zasięg i od razu lepiej