SBW-02 nie współpracuje, gdzie może być błąd

polbasa

Moduł bramy i furtki nie chce (z poziomu aplikacji) otwierać bramy (furtka niepodłączona) z poziomu aplikacji, chociaż tydzień temu bezpośrednio po instalacji działał.
Gdzie jeszcze może być problem ??:
Do zacisków prądowych A1 i A2 jest podłączone zasilanie.
Do zacisków 11 i 14 jest podłączone sterowanie bramą i równolegle przycisk "dzwonkowy" używany częściej niż Supla. W trakcie instalacji wprawdzie instalator twierdził, ze tak nie należy robić, ale podłączenie zewnętrznego przycisku dzwonkowego pod A1+IN1 nie dawało żadnych efektów.
Natomiast podłączenie przycisku dzwonkowego równolegle do bramy pod 11-14 powodowało otwieranie bramy zarówno Suplą jak tez i przyciskiem i tak zostało.

Dioda na module świeci ciągle na zielono, w aplikacji mam zieloną kropkę (po prawej) przy symbolu bramy.
Próba przełączenia bramy pod zaciski furtki dała ten sam efekt - nie działa. Czego jeszcze nie sprawdziłem ??

polbasa
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

A przesuń belkę w lewo - tam jest ukryty "przycisk" otwórz/zamknij. I przy okazji "pozdrów" tego montera za jego "mądrości" dotyczące podłączania się pod sterowanie w centralce. I ciesz się ze ci jej nie zjarał.
polbasa

Spróbuje w weekend, jak tam będę
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

polbasa wrote: Wed Oct 08, 2025 7:17 pm Spróbuje w weekend, jak tam będę
Miałem na myśli belkę w aplikacji
polbasa

Belkę w aplikacji zrozumiałem.
Działa

Return to “ZAMEL SBW-02”