Obecnie walczę z Sonoff TOUCH T1 R2 EU i przerzuciłem już trochę wątków na ten temat ale chyba nie ma do końca stabilnego softu do tego. Wgrałem ten co był tu
Code: Select all
https://github.com/zchmielak/ESP8266/tree/master/Zybi/Sonoff_touchAle objawy są trochę inne. Samoczynnie w tryb konfiguracji to wszedł tylko za pierwszym razem, co do rozbłysków to nie zaobserwowałem bo nie mam podłączonych żarówek. Najciekawsze za to jest to, że jak minie parę minut i np. dodam w harmonogramie na cloud'zie wyłączenie jednego z kanałów (mimo, iż dany kanał nie był włączony) to zaczęła się dyskoteka. Zarówno przekaźnik jak i sam dotyk załącza się wyłącza co chwila jak chce. Jak w końcu dotknę go parę razy palcem to się uspokaja. Następny taki harmonogram na wyłączenie i raz się udaje, że nic się nie dzieje a innym razem to samo.
Softu UNI PRO nie mogę sprawdzić bo go nie mogę znaleźć. Jeśli na nim jest lepiej to poprosiłbym o linka.
Co do samego wgrywania softu to oczywiście czyszczenie 1MB_blank za każdym razem ale to nic nie pomagało.