ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW SGW-01 :)

Gang

Testy:
Zaniki zasilania, wyłączenie wifi, kombinacji najpierw zasilanie potem wifi i odwrotnie. Nic nie robi na gniazdku wrażenia, zawsze się łączy elegancko. W każdym możliwym scenariuszu pamięta stan.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
klimasstudio

Niestety przegapiłem zgłoszenie do testów ale itak wygłoszę swą opinie..

Duży plus dla Zamela za kolejny element smarthome. Najwiekszym plusem jest przycisk wywołania na boku obudowy. Jest to przewaga nad konkurencją gdyż nie raz omyłkowo wkładając do sasiedniego gniazda wtyczki wylaczyc urządzenie przez trącenie przycisku. Mała zgrabna obudowa też bardzo na plus. Jedyne co mnie ciekawi to zasięg działania WiFi. Mam pare miejsc gdzie ledwo łapie i bym porównał to z Gosundem. Temperaturowo widzę też jest znośnie. Nie mogę się doczekać premiery. Od razu zamówię na wystawkę dla klientów. Już dzięki testom THW-01 namwiłem klientów na rozszerzenie swojego smart home :D
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
wary

Lubię takie informacje:
- zapraszamy do testów (zero informacji kiedy się skończą),
- na pytanie kiedy w sprzedaży - po zakończeniu testów (czyli nie wiadomo kiedy)
@Zamel - wiecie jak budować popyt :)
malarz
Been thanked: 2 times

wary wrote: Sat Oct 18, 2025 1:52 pm Lubię takie informacje:
- na pytanie kiedy w sprzedaży - po zakończeniu testów (czyli nie wiadomo kiedy)
To zależy ile i jakich poprawek wprowadzą w wyniku testów. Na ogół trzeba je przygotować/wdrożyć.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

wary wrote: Sat Oct 18, 2025 1:52 pm Lubię takie informacje:
Może jesteś w pobliżu, to zapytasz osobiście ;-)
https://www.facebook.com/groups/suplaza ... 6LHqlMFpRq
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
wary

malarz wrote: Sat Oct 18, 2025 2:01 pm To zależy ile i jakich poprawek wprowadzą w wyniku testów. Na ogół trzeba je przygotować/wdrożyć.
W wątku masz wpis: "Ja pewnie na testy już się nie załapię ;) ...Powiem tylko, że od kwietnia testuję to gniazdko." na jego podstawie można przyjąć, że testy nie ruszyły we wrześniu. Stąd pewna irytacja odnośnie braku informacji dostępności na rynku.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

wary wrote: Sat Oct 18, 2025 2:22 pm
malarz wrote: Sat Oct 18, 2025 2:01 pm To zależy ile i jakich poprawek wprowadzą w wyniku testów. Na ogół trzeba je przygotować/wdrożyć.
W wątku masz wpis: "Ja pewnie na testy już się nie załapię ;) ...Powiem tylko, że od kwietnia testuję to gniazdko." na jego podstawie można przyjąć, że testy nie ruszyły we wrześniu. Stąd pewna irytacja odnośnie braku informacji dostępności na rynku.
Ten wpis dodał Krzysztof który literka po literce tworzył soft na to gniazdko.
To on w zasadzie odpowiada za oprogramowanie wszystkich komercyjnych urządzeń.
A testy trwają mniej więcej od daty dodania tego wątku.
Jeśli zaglądasz na forum raz na pół roku to nikt tu na jaśnie pana nie będzie czekał.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
wary

robertklepacki94 wrote: Sat Oct 18, 2025 3:18 pm to nikt tu na jaśnie pana nie będzie czekał.
Zakładam, że forum jest otwarte na społeczność i sygnały od niej płynące, niezależnie czy ktoś należy do miłośników czy tylko użytkowników Supli/Zamel. Wcześniej logowałem się częściej - jeśli masz admina na forum możesz to sobie zweryfikować. Zraziłem się do polityki informacyjnej Zamel po akcji z mROW-2. Mam obecnie tylko jedną sztukę tegoż modelu. I powodem nie jest cena. Czekałem, czekałem, a w końcu kupiłem co innego, bez Supli na pokładzie.
Podsumowując: akcja z SGW-01 zaczyna wyglądać podobnie.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

wary wrote: Sat Oct 18, 2025 7:34 pm
robertklepacki94 wrote: Sat Oct 18, 2025 3:18 pm to nikt tu na jaśnie pana nie będzie czekał.
Zakładam, że forum jest otwarte na społeczność i sygnały od niej płynące, niezależnie czy ktoś należy do miłośników czy tylko użytkowników Supli/Zamel. Wcześniej logowałem się częściej - jeśli masz admina na forum możesz to sobie zweryfikować. Zraziłem się do polityki informacyjnej Zamel po akcji z mROW-2. Mam obecnie tylko jedną sztukę tegoż modelu. I powodem nie jest cena. Czekałem, czekałem, a w końcu kupiłem co innego, bez Supli na pokładzie.
Podsumowując: akcja z SGW-01 zaczyna wyglądać podobnie.
Możesz po prostu napisać o co chodzi?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
wary

klew wrote: Sat Oct 18, 2025 7:36 pm Możesz po prostu napisać o co chodzi?
Oczywiście - przydałaby się informacja np. że testy będą prowadzone np. 3 miesiące, później w planie są poprawki, które potrwają ok..., na rynku SGW-01 plus/minus w ... np. w lutym. Wtedy wiem plus/minus kiedy produkt będzie w sprzedaży i mogę coś sobie zaplanować.

Return to “Nowości”