Ja używam i wszystkie głowicy są zablokowane aby dzieciaczki nie majstrowały , nastawy poza testami nie zmienne a jeśli już to wszystko z apki . To może dołożyć suwak i możliwość wyboru .vajera wrote: Tue Oct 14, 2025 5:23 pm Kolejny wniosek od kolegi @sasik.
Czy ktoś w Was używa funkcji child lock w głowicach TRV? Aktualnie jest to zaimplementowane zgodnie z założeniami Supla, czyli decyduje ustawienie w Cloud - ma to sens, gdy nie chcemy żeby ktokolwiek majstrował przy samej głowicy (niekoniecznie dziecko)
Padła prośba o zmianę tej funkcji na rozwiązanie równoległe, tzn. włączamy child lock w termostacie -> włącza się w Cloud, wyłączamy w termostacie wyłącza się w Cloud, wyłączamy w Cloud wyłącza się w termostacie, włączamy w Cloud włącza się w termostacie (przepraszam, że tak łopatologicznie)
Mogę to:
A) zmienić w kodzie,
B) dodać flagę, żeby nie zaburzyć aktualnej funkcjonalności, o ile ktokolwiek z niej korzysta?
Sonoff TRVZB jeśli wyłączymy bramkę i nie ma połączenia to można ją odblokować i sterować pokrętłem bez problemu