Android v2.2 BETA

User avatar
pzygmunt
Posts: 7053
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Apr 28, 2018 7:50 pm

Nie wyrobiłem się z tym. W następnej kolejności na liście do zrobienia mam widżety.
User avatar
fracz
Posts: 1600
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Apr 29, 2018 7:03 am

A odwracanie listy na poziomo nie ma nadal :-(

I jeszcze moja opinia nt osobnej listy dla grup (pisałem Ci już to Przemku ale na priv):

Nie jestem przekonany że grupy powinny być na osobnej liście. Dla mnie grupy są ukrywaniem, że dana rzecz jest obsługiwana przez więcej niż jeden kanał. takie np. lampki w ogorodzie: mam 2x sonoff i będzie idealna grupa "Ogród" która zastąpi mi obecne "Ogród 1" i "Ogród 2". IMO grupę "Ogród" chciałbym widzieć na tej samej liście co inne włączajki i wyłączajki, bez zastanawiania się czy to co chcę teraz włączyć to grupa czy kanał.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7053
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Apr 29, 2018 7:36 am

Grupy i kanały na jednej liście przewidziane są jako opcja konfiguracyjna. Muszę tylko przemodelować konfigurator. Obracanie jak i jedna lista raczej na kolejną wersje (nie chce już przeciągać wydania nowego clouda)
edm
Posts: 140
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Sun Apr 29, 2018 7:26 pm

Zybi wrote:
Fri Apr 27, 2018 8:07 pm
2. po naciśnięciu trzech kółeczek w prawym górnym rogu wszystko znika, czy tak ma być, czy raczej powinno się tylko zwijać do lokalizacji.
Mam to samo, gdzie te grupy się tworzy, pewnie z poziomu supla cloud ale gdzie?
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Apr 29, 2018 7:45 pm

W beta... są przy harmonogramach
Pozdrawiam
Wojtek
edm
Posts: 140
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Mon Apr 30, 2018 7:34 pm

wojtas567 wrote:
Sun Apr 29, 2018 7:45 pm
W beta... są przy harmonogramach
W supla cloud utworzyłem harmonogram na włączanie światła (działa). Jednak w Supla beta apk nigdzie tego nie widzę. Po naciśnięciu 3 kropek mam biały ekran.
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Apr 30, 2018 8:00 pm

musisz utworzyć grupę na chmurze https://beta-cloud.supla.org
gr.jpg
gr.jpg (12.89 KiB) Viewed 1896 times
i wtedy będzie widoczna w aplikacji
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Lucas
Posts: 444
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Wed May 02, 2018 6:14 am

Czy będzie kiedyś możliwość wyświetlenia w aplikacji tylko kanałów danego typu? Np. samo oświetlenie, albo sama temperatura? Np. chciałbym porównać temperatury z różnych miejsc bez potrzeby przewijania całej listy z lokalizacjami.

Podobnie sytuacja z grupami. Teraz tworzę dodatkową lokalizację o nazwie np. Oświetlenie i w niej umieszczam grupy sterujące oświetleniem.

Cieszy mnie, że beta-cloud ma możliwość przypisania kanałów z jednego modułu do różnych lokalizacji.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 02, 2018 7:44 am

w nowej chmurze tak już można
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Lucas
Posts: 444
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Wed May 02, 2018 8:08 am

wojtas567 wrote:
Wed May 02, 2018 7:44 am
w nowej chmurze tak już można
Nie chodzi mi o chmurę, tylko o aplikację. Tak jak jest teraz w aplikacji standardowa lista z lokalizacjami czy teraz w becie z grupami, to jeszcze dodatkowo możliwość wyświetlania samych włączników światła, rolet, temperatur, itp.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Post Reply