GIEŁDA

djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Lector wrote: Sun Oct 19, 2025 12:22 pm
Skoro nie używany, to po co zgłaszałeś się na testy?
Jak nie testowałeś.
Pewnie po to, by załapać się "na darmoszkę".
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Lector wrote: Sun Oct 19, 2025 12:22 pm
akszyn wrote: Sat Oct 18, 2025 8:44 pm Edit: sprzedam nie używany zawór wody z czujnikami zalania od auraton z pozostałości po testach viewtopic.php?t=16927
Skoro nie używany, to po co zgłaszałeś się na testy?
Jak nie testowałeś.
Żeby sprzedać, napisał przecież :lol:
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

akszyn wrote: Sat Oct 18, 2025 8:44 pm Edit: sprzedam nie używany zawór wody z czujnikami zalania od auraton z pozostałości po testach viewtopic.php?t=16927 lub zamienię na smart głowice termostatyczne tej samej firmy o których mowa tutaj viewtopic.php?t=15754
Mam gorącą prośbę do wszystkich firm oferujących urządzenia na testy, aby omijać tego ... szerokim łukiem. Prośba również do forumowiczów, jeśli przy jakiejś następnej akcji testów zobaczycie zgłoszenie tego osobnika, także zgłoście do organizatora aby nic mu nie wysyłać.

Sprzedaż urządzeń testowych, które dostało się gratis to co najmniej chamskie i żenujące zachowanie. Nie chcę używać słów powszechnie uznawanych za niecenzuralne, ale właściwie tylko takie cisną mi się na palce na klawiaturze. Moje osobiste zdanie - powinieneś dostać ban na to Forum.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
akszyn

Edit: chciałbym trochę wyjaśnić tę sytuacje
Lector wrote: Sun Oct 19, 2025 12:22 pm Skoro nie używany, to po co zgłaszałeś się na testy?
Jak nie testowałeś.
Nie używany w sensie brak śladów montażu nie że nie testowany o czym można przeczytać w wątku do którego dałem link zresztą
djalex wrote: Sun Oct 19, 2025 12:26 pm Pewnie po to, by załapać się "na darmoszkę".
Nie na te testy się zapisałem więc chciałem aby ktoś inny miał z tego urządzenia pożytek zamiast leżeć u mnie nieużywane dalej a ja mógł kupić za to inny sprzęt tej samej firmy o którym pisałem wcześniej ale nikt chyba nie doczytał
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

akszyn wrote: Sun Oct 19, 2025 6:38 pm Edit: chciałbym trochę wyjaśnić tę sytuacje
Lector wrote: Sun Oct 19, 2025 12:22 pm Skoro nie używany, to po co zgłaszałeś się na testy?
Jak nie testowałeś.
Nie używany w sensie brak śladów montażu nie że nie testowany o czym można przeczytać w wątku do którego dałem link zresztą
djalex wrote: Sun Oct 19, 2025 12:26 pm Pewnie po to, by załapać się "na darmoszkę".
Nie na te testy się zapisałem więc chciałem aby ktoś inny miał z tego urządzenia pożytek zamiast leżeć u mnie nieużywane dalej a ja mógł kupić za to inny sprzęt tej samej firmy o którym pisałem wcześniej ale nikt nie doczytał widzę i są tylko nie uprzejme uwagi w moim kierunku
Jeśli tylko chciałeś potestować i nie masz potrzeby zastosować u siebie to czemu nie pchniesz tego dalej za darmo skoro za free dostaleś? Bardzo głupio postąpiłeś wyskakując "z takim ogłoszeniem" więc się nie dziw reakcji.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

akszyn wrote: Sun Oct 19, 2025 6:38 pm Edit: chciałbym trochę wyjaśnić tę sytuacje
Jak nie testowałeś.
Nie na te testy się zapisałem więc chciałem aby ktoś inny miał z tego urządzenia pożytek zamiast leżeć u mnie nieużywane dalej a ja mógł kupić za to inny sprzęt tej samej firmy o którym pisałem wcześniej ale nikt nie doczytał i stosuje oscratyzm
Zapisałeś się dokładnie na testy tego zaworu i zostałeś wybrany tak jak i ja. Dobrze to pamiętam.
Tak jak już Robert napisał sprzedaż takich urządzeń jest słaba, Zamel nakleja nawet nalepki na urządzenia testowe z informacją że nie można ich sprzedawać.
Skoro jest ci nie potrzebny to dodaj post w dziale giełdy że oddasz za darmo , kto pierwszy ten lepszy - warunek jeden, po oddaniu zdjęcie z zamontowanego zaworu.

Tworzymy tu naprawdę super społeczność Supli i firm z nią współpracujących i proszę nie psuj tego.

I tak pewnie wystawisz teraz na OLX i sprzedaż :(
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
akszyn

robertklepacki94 wrote: Sun Oct 19, 2025 6:57 pm Zapisałeś się dokładnie na testy tego zaworu i zostałeś wybrany tak jak i ja. Dobrze to pamiętam.
Tak jak już Robert napisał sprzedaż takich urządzeń jest słaba, Zamel nakleja nawet nalepki na urządzenia testowe z informacją że nie można ich sprzedawać.
Skoro jest ci nie potrzebny to dodaj post w dziale giełdy że oddasz za darmo , kto pierwszy ten lepszy - warunek jeden, po oddaniu zdjęcie z zamontowanego zaworu.

Tworzymy tu naprawdę super społeczność Supli i firm z nią współpracujących i proszę nie psuj tego.

Dziękuję za kulturalne wyjaśnienie, a nie planowałem nawet tego sprzedawać poza tym forum. Chciałem nabyć za pieniądze inny sprzęt tej firmy, więc Auraton byłaby raczej na plus, bo miałaby dwóch użytkowników, którzy korzystają z ich sprzętu, a nie jednego, który ma sprzęt leżący w kartonie, w którym go otrzymał.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

robertklepacki94 wrote: Sun Oct 19, 2025 6:57 pm
Jak nie testowałeś.
Nie na te testy się zapisałem więc chciałem aby ktoś inny miał z tego urządzenia pożytek zamiast leżeć u mnie nieużywane dalej a ja mógł kupić za to inny sprzęt tej samej firmy o którym pisałem wcześniej ale nikt nie doczytał i stosuje oscratyzm
Zapisałeś się dokładnie na testy tego zaworu i zostałeś wybrany tak jak i ja. Dobrze to pamiętam.

Zawór z jednym czujnikiem nowy to jakieś 1000 zł. Z dwoma (bo każdy testujący dostał gratis drugi) to ok. 1200 zł. Sprzedaje bez gwarancji (dowodu zakupu), więc pewnie taniej. Może 600, może 800 zł. @RomanG miał pisać PW, może otrzymał odpowiedź. W każdym razie my już wiemy, jaka jest miej więcej cena, za którą można "wypiąć się" na społeczność tego Forum. Smutne :(
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Przy testach RNW-01 jako "jedyny" miałem problem z sterowanie z L, Zamel dosłał mi drugi moduł.
Oczywiście drugi moduł miał dokładnie to samo zachowanie (u innych jakość działały), w celu testu miał zostać udostępniony mi firmware który by pozwalał wizualnie ocenić czy działa czy też nie. Niestety okazało się ze wszystkie RNW-01 (10 sztuk + 1 kolejny u mnie) miały blokadę wgrania firmware po OTA.
Odesłałem oba urządzenia (w tym jeden z podłączony klawiszem) aby Zamel ocenił poprawność testów.
Ku mojemu zdziwieniu Zamel odesłał mi dwa moduły RNW-01, dla jednego miałem zastosowanie - drugi właśnie by leżał w szufladzie.
Jeden moduł chciałem oddać, osobie z forum (która robi duży wkład) ale głupio mi było oddać coś co ja dostałem (bez zgody), dlatego też pisałem do Mirka który organizował testy czy wyraża zgodę. No i tak moduł powędrował do ów nowego użytkownika.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
akszyn

Zibi_007 wrote: Sun Oct 19, 2025 7:43 pm Zawór z jednym czujnikiem nowy to jakieś 1000 zł. Z dwoma (bo każdy testujący dostał gratis drugi) to ok. 1200 zł. Sprzedaje bez gwarancji (dowodu zakupu), więc pewnie taniej. Może 600, może 800 zł. @RomanG miał pisać PW, może otrzymał odpowiedź. W każdym razie my już wiemy, jaka jest miej więcej cena, za którą można "wypiąć się" na społeczność tego Forum. Smutne :(
Czemu od razu wypiąć na forum po prostu szukałem chętnych na ten sprzęt bo dlaczego miałby leżeć u mnie w szafie nie używany skoro ktoś mógłby mieć możliwość wykorzystać coś dla czego ja nie mam zastosowania a za pieniądze pochodzące z tej sprzedaży kupiłbym inny sprzęt tej firmy co spotkało się z wielką krytyką na tym forum

Return to “Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”