Właśnie mi czegoś takiego brakuje w firmie. Mam warsztat na poziomie -1. Nie mam możliwości aby na półpiętrze zamontować czujnik ruchu do oświetlenia korytarza na -1. Przy zasięgu 4m bez problemu mógł bym czujnik zamontować na dole i sierować go w stronę półpiętra i sterować lampą po przez ROW-01. W tej chwili musimy po ciemku schodzić na dół aby nas czujnik PIR złapał.
Jestem gotowy na testy.
Nowość – ERGO Laser Meter
-
supla1907
Monitorowanie pojemnika na odpady, jeżeli ma być w środowisku wewnętrznym.
Gotowy na testy.
Gotowy na testy.
-
Jakubh
Myślę, że można to przetestować przy łóżku dzieci. Wiedziałbym kiedy wstały z chca wyjść z łóżeczka. Nie trzeba siedzieć i pilnować na aplikacja i oglądać z kamer. Jak wstanie to przyjedzie powiadomienie.
Druga opcja to zwierzaki, które wracają do domu i siedząc pod drzwiami. Gdyby kot czekał, żeby otworzyc mu drzwi to dostałbym powiadomienie o jego powrocie.
Trzecia opcja to skrzynka na listy. Przyszła paczka dostaje informacje.
Gotowy do testów.
Druga opcja to zwierzaki, które wracają do domu i siedząc pod drzwiami. Gdyby kot czekał, żeby otworzyc mu drzwi to dostałbym powiadomienie o jego powrocie.
Trzecia opcja to skrzynka na listy. Przyszła paczka dostaje informacje.
Gotowy do testów.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Mnie osobiście pozytywnie zaskoczyły rozmiary tego urządzenia. Z pierwszych zdjęć miałem wrażenie, że to ma z 10 cm x 10 cm
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Jeśli to jest C3 mini i np. TOF400C, to nie potrzebują dużo miejscaklew wrote: Wed Oct 01, 2025 6:02 pm Mnie osobiście pozytywnie zaskoczyły rozmiary tego urządzenia. Z pierwszych zdjęć miałem wrażenie, że to ma z 10 cm x 10 cm
Screenshot_2025-10-01-20-02-05-83_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
ERGOenergia
Aktualizacja – ERGO Laser Meter
Dziękujemy wszystkim za tak duże zainteresowanie naszym nowym urządzeniem i za zgłoszenia przesłane na adres [email protected]
Na dziś sytuacja wygląda następująco:
1. Oprogramowanie z Suplą
Dopracowujemy oprogramowanie – wprowadzamy gotowe presety, filtry antyzakłóceniowe i obsługę zdarzeń do automatyzacji. Dzięki temu Laser Meter stanie się uniwersalnym elementem systemów smart home i automatyki.
2. Produkcja
Zamówiliśmy serię komponentów na 40 egzemplarzy.
Pierwsze zgłoszenia już spłynęły – w niedalekiej przyszłości poinformujemy, które projekty zostały wybrane do programu testowego i kto otrzyma urządzenia jako pierwszy.
4. Podsumowanie funkcjonalności prototypu ERGO Laser Meter
Zakres pomiaru: od ok. 2 cm do 4 m, precyzyjny pomiar laserowy.
Integracja z Suplą: odczyt wartości w aplikacji, definiowanie progów i scen, powiadomienia push, automatyzacje.
Aktualna wersja: prototyp bez szczelności IP (użycie w warunkach zewnętrznych tylko z obudową).
Tryby zastosowań (presety):
Dziękujemy za wszystkie pomysły i zgłoszenia. Wspólnie z Wami chcemy dopracować Laser Meter tak, aby trafił do realnych zastosowań i rozwiązywał codzienne problemy w garażach, domach i instalacjach.
Pozdrawiamy,
Zespół ERGO Energia
Dziękujemy wszystkim za tak duże zainteresowanie naszym nowym urządzeniem i za zgłoszenia przesłane na adres [email protected]
Na dziś sytuacja wygląda następująco:
1. Oprogramowanie z Suplą
Dopracowujemy oprogramowanie – wprowadzamy gotowe presety, filtry antyzakłóceniowe i obsługę zdarzeń do automatyzacji. Dzięki temu Laser Meter stanie się uniwersalnym elementem systemów smart home i automatyki.
2. Produkcja
Zamówiliśmy serię komponentów na 40 egzemplarzy.
- Część zostanie rozdysponowana do testów dla wybranych użytkowników.
- Część trafi do sprzedaży w formie specjalnej „super promki” dla chętnych na szybkie wdrożenia.
Pierwsze zgłoszenia już spłynęły – w niedalekiej przyszłości poinformujemy, które projekty zostały wybrane do programu testowego i kto otrzyma urządzenia jako pierwszy.
4. Podsumowanie funkcjonalności prototypu ERGO Laser Meter
Zakres pomiaru: od ok. 2 cm do 4 m, precyzyjny pomiar laserowy.
Integracja z Suplą: odczyt wartości w aplikacji, definiowanie progów i scen, powiadomienia push, automatyzacje.
Aktualna wersja: prototyp bez szczelności IP (użycie w warunkach zewnętrznych tylko z obudową).
Tryby zastosowań (presety):
- Parking – czujnik parkowania w garażu (strefy zielona/żółta/czerwona).
- Gate – weryfikacja otwarcia bramy lub drzwi.
- Silo Level – kontrola poziomu materiałów sypkich (pellet, ekogroszek, granulat).
- Presence – detekcja wejścia, psa pod drzwiami, obiektu w określonym miejscu.
- garaże i podnośniki samochodowe,
- zasobniki pelletu i ekogroszku,
- bramy i furtki,
- studzienki i zmiękczacze wody,
- kontrola obecności zwierząt/domowników.
Dziękujemy za wszystkie pomysły i zgłoszenia. Wspólnie z Wami chcemy dopracować Laser Meter tak, aby trafił do realnych zastosowań i rozwiązywał codzienne problemy w garażach, domach i instalacjach.
Pozdrawiamy,
Zespół ERGO Energia
-
Jakubh
Dzień dobry
Czy wiadomo kiedy urzadzenia będą gotowe do testów lub zakupu ?
Pewnie przed świętamiJakubh wrote: Thu Oct 23, 2025 1:54 pm Dzień dobry
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036